Cubelles commemora el dia del clima

30 de setembre de 2019


ARBA Litoral, Cubelles som tots i Medi Ambient van organitzar una plantada de llavors que es trasplantaran a les Bassetes

Una trentena de persones, la majoria alumnes de les escoles de primària de Cubelles, van participar el passat 27 de setembre en l’acte de commemoració del dia del clima, que va tenir lloc a la plaça del Castell convocat per la regidoria de Medi Ambient, ARBA litoral i Cubelles som tots.

 

L’acte va consistir en un taller de plantar roures i freixes a càrrec dels voluntaris de l’associació per la recuperació dels boscos autòctons del litoral català (ARBA Litoral). El seu president, Oriol Millán, acompanyat de diversos voluntaris, van distribuir envasos de llet, sucs i altres reconvertits ens testos on plantar les llavors dels dos tipus d’arbre autòcton del nostre litoral. Els participants, la majoria d’ells infants, havien d’omplir-los amb grava, terra abonada i la llavor escollida. Aquests esqueixos se’ls van endur a casa per evolucionar-los durant un any, després del qual es convocarà un nou acte, però aquest cop al bosc de les Bassetes, on ARBA litoral està recuperant una de les darreres rouredes que queden al municipi.    

 

El regidor de Medi Ambient, Josep Maria Hugué, ARBA Litoral i Cubelles som tots van fer la lectura d’un manifest en motiu de les manifestacions convocades arreu del Planeta, dins del programa Fridays for future, que impulsa la jove activista sueca Greta Thunberg. Hugué, regidor de Medi Ambient, va recordar “la importància que aquest moviment no neix d’estaments, ni d’entitats, ni de governs, sinó que neix de la gent jove”.


Dia del clima
  • Dia del clima
  • dia del clima
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023