Humana recupera més d’onze tones de roba usada a Cubelles

4 de juliol de 2019


Les 23.000 peces de tèxtil suposen un augment del 15% respecte el mateix període de l’any passat

La solidaritat va en augment a Cubelles, especialment en la donació de roba usada a través dels contenidors de l’organització Humana. Durant el primer semestre de 2019 s’ha registrat la recuperació d’11.221 kg. de tèxtil usat, el que suposa un augment del 15% respecte el mateix període de l’any 2018. La roba procedeix dels sis contenidors d’Humana on es diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no s’utilitzen i als quals Humana dóna una segona vida. El servei de recollida del tèxtil és gratuït i representa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació dels residus sòlids urbans. La roba dipositada en els contenidors d'Humana tenen dues destinacions: al voltant del 60% es tracta a les plantes preparació per a la reutilització de la Fundació (a Madrid, l’Ametlla del Vallès i Granada) i la resta es ven a empreses de reutilització i reciclatge.

 

La reutilització i el reciclatge del tèxtil contribueixen a l'estalvi de recursos, la protecció del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic. Redueixen els residus en els dipòsits controlats i en les plantes incineradores, així com l'emissió de gasos d'efecte hivernacle. Cada kilogram de roba que es reutilitza i no és incinerat evita l'emissió de 3,169 kg de CO2, segons dades de la Comissió Europea. En el cas de Cubelles, les més d’onze tones recollides el 2019 representen un estalvi de 35 tones de CO2 a l’atmosfera.

 

La gestió del residu tèxtil té dos grans beneficis socials: el primer és la generació d'ocupació verda i la contribució a l'economia social, ja que fomenta la creació de llocs de treball inclusius, estables i de qualitat: Humana compta amb una plantilla en augment gràcies a que genera una ocupació indefinida per cada 36.000 kg de tèxtil recollit.

 

El segon és l'aportació de recursos a projectes de cooperació al desenvolupament. Després de tres dècades d'activitat, 2,4 milions de persones s'hagin vist involucrades en els projectes de desenvolupament que Humana duu a terme als països del Sud de la mà de socis locals. Ha destinat més de 30 milions d'euros per a la formació de professors de primària, l'impuls de l'agricultura sostenible enfortint les capacitats de petits agricultors o els programes de lluita contra el VIH/SIDA, entre altres accions de desenvolupament.


Recollida roba usada Humana
  • humana roba 2019
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023