38 infants i adolescents de Cubelles i Olivella han participat en el Programa XAM durant aquest curs

2 de juliol de 2019


El Programa XAM (Xarxa d’Acompanyament en el Municipi) és un servei públic preventiu que dona suport a infants i adolescents

38 infants i adolescents de Cubelles i Olivella han participat en el Programa XAM (Xarxa d’Acompanyament en el Municipi) durant aquest curs. A Cubelles s’han fet dos grups: un de mitjans amb 10 participants i un altre de grans amb 8 participants. 14 d’aquests infants provenien de l’Escola Charlie Rivel, 3 de l’Escola Vora del Mar i 1 de l’Escola Mar i Cel. Pel que fa a Olivella, s’ha fet un grup de 20 participants de 6 a 12 anys.

 

Aquest programa d’atenció socioeducativa és un servei públic preventiu que dóna suport a infants i adolescents i estimula el desenvolupament de la seva personalitat, la socialització, l’adquisició d’aprenentatges bàsics i l’esbarjo, alhora que compensa les deficiències socioeducatives mitjançant l’atenció individualitzada i grupal, i el treball en xarxa i amb la comunitat. A través del programa també es fa acompanyament als processos d’aprenentatge escolar i d’hàbits d’estudi dels infants i joves, i es reforça la seva circulació social, tot afavorint la seva integració amb activitats de reforç acadèmic i esportiu, i vinculació al teixit associatiu.

 

Durant aquest curs, s’han organitzat sortides conjuntes amb els grups d’Olivella i de Cubelles al Camp del Barça i al Rocòdrom de Vilafranca. També s’han realitzat les colònies amb activitats d’esbarjo per establir vincles entre els i les participants i per fomentar la cohesió entre els dos grups del XAM. La majoria dels infants i adolescents participants i les seves famílies ha valorat positivament el programa, així com la varietat de les activitats realitzades al llarg del curs. L’equip d’educadores també ho ha valorat positivament, ja que s’han assolit els objectius plantejats i s’ha ampliat la cobertura. En aquest sentit, s’ha pogut constatar que el 79 % dels casos correspon a derivacions dels equips de serveis socials, el 16 % és derivat directament per les famílies i el 5 % és derivat per l’escola.


XAM 2018-2019 (2)
  • XAM 2018-2019
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023