La Diputació de Barcelona lliura l’estudi previ per a la restauració de l’antiga botiga del Castell de Cubelles

12 de juny de 2019


El passat mes de gener es va presentar l’esborrany

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l’Ajuntament de Cubelles l’estudi previ del projecte de restauració de l’edifici de l’antiga botiga del Castell, l’esborrany del qual es va presentar el passat mes de gener. Es tracta d’una construcció de finals del segle XVIII que ha tingut ampliacions posteriors i que està formada per dos habitatges en estat d’abandonament. L’estudi, que ha estat dirigit pel Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL) té com a objectiu aturar la degradació d’aquest monument catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) i definir els nous usos de l’edifici.

 

L’estudi contempla alliberar el Castell de les edificacions annexes que se li adossen i recuperar part del pati posterior. També proposa que esdevingui un edifici de serveis de la visita al monument que permeti alliberar espais interiors del Castell i que actualment estan ocupats per altres usos. D’acord amb l’estudi, les intervencions a realitzar seran mínimes, respectuoses, no intrusives i el màxim de reversibles. La restauració es portarà a terme amb tècniques constructives històriques tot mantenint els patrons d’arquitectura popular en façanes pròpies del nucli antic.

 

L’edifici està situat en ple nucli antic de Cubelles, i correspon a l’antiga botiga de grans que envolta el Castell. Es tracta d’una construcció de finals del segle XVIII amb ampliacions posteriors formada per dos habitatges de planta i pis en desús i en estat d’abandonament, que estan inclosos al Catàleg i Pla especial de protecció del patrimoni històric, arquitectònic i ambiental de Cubelles, on els defineix un àmbit de protecció tant interior com exterior.


Cubelles_castell_botiga
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023