Petros Márkaris i Marc Pastor, caps de cartell del IV Cubelles Noir

4 de juny de 2019


El festival de novel·la negra del Garraf també tractarà el desembarcament de Normandia i l’auge de l’extrema dreta

La quarta edició del Cubelles Noir ja escalfa motors. A menys de quatre mesos per a la seva celebració, el tercer cap de setmana d’agost (del 22 al 25), l’organització del certamen ja ha donat a conèixer alguns dels noms que hi prendran part i les temàtiques protagonistes d’enguany. Com a cap de cartells, destaquen l’escriptor grec, Petros Márkaris, i el cubellenc Marc Pastor, autor de novel·les d’èxit com La mala dona, L’any de la plaga i Els àngels em miren, entre més. D’entre la resta de participants que hi prendran part també cal ressenyar noms com Jesús Cañadas, Isabel del Río, Daniel Fopiani, Roger Rubio, Paul Pen, Maria Rosa Nogué, Antonia Huertas i Cristina Manresa.  

 

Pel que fa a les temàtiques, enguany el protagonisme es repartirà entre el desembarcament de Normandia, del qual es commemora el seu 75è aniversari i que fou cabdal en el desenllaç de la II Guerra Mundial, de la mà de Pere Cardona, i l’auge de l’extrema dreta. A més, el festival també tractarà qüestions com la relació entre el gènere negre i els personatges LGTBI, el cantó més fosc de l’actualitat televisiva i les empresàries del crim. Així mateix, tal com és tradició al Cubelles Noir, també hi haurà espai per a les temàtiques locals com la història de l’Aliança i els safareigs.

 

A més s’entregarà per quarta vegada el premi a la millor novel·la negra escrita per una dona en català i castellà, i el premi al personatge històric del gènere, dotat d’un rellotge gentilesa de Sala joiers, que aquest any ha recaigut en Kostas Jaritos, de Petros Márkaris, qui vindrà a recollir el premi en persona. També, un any més, el públic familiar podrà gaudir d’una nova gimcana detectivesca per esbrinar el culpable d’un robatori de la mà del Grup de Teatre Casal de Cultura de Cubelles.

 

Així mateix, en breu es donarà a conèixer el cartell de l’edició d’enguany, que ha anat a càrrec del prestigiós dibuixant cubellenc Jou Monsó, autor també del logo de les samarretes 2019.        


Logo de les samarretes 2019
  • Edició del 2017
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023