El darrer Ple ordinari del mandat aprova tots els punts de l’ordre del dia

1 de maig de 2019


La sessió també va sortejar els membres de les meses electorals per a les eleccions municipals del 26 de maig i va incorporar la nova regidora del PSC, Renata Bedós

 

El darrer Ple de caràcter ordinari de la legislatura 2015-2019 va tenir lloc dimarts 29 a la sala d’exposicions del Centre Social Joan Roig i Piera. La sessió va començar amb la presa de possessió de la regidora del PSC, Renata Bedós, en substitució de Xavier Grau que setmanes abans havia presentat la seva renúncia. Bedós va tenir paraules d’agraïment per al seu predecessor un cop l’Alcaldessa, Rosa Fonoll, li va fer entrega de la insígnia de la Corporació. Per motius laborals al Ple no hi va assistir el regidor de CiU, Xavier Baraza, segons va explicar Fonoll disculpant-ne l’assistència.

 

La part resolutiva del Ple va iniciar-se amb l’aprovació de la rectificació de l’inventari general de la Corporació amb la incorporació d’efectes de Can Travé i diverses donacions rebudes per l’Arxiu municipal. El punt va rebre el suport de tots els regidors i regidores presents excepte Cubelles sí que es pot, que es va abstenir. La votació es va repetir en el següent punt, la imposició d’una sanció de 2554,31 euros per una infracció greu de no tenir assegurança al portador d’un gos classificat com a potencialment perillós i una de molt greu per tampoc disposar de la preceptiva llicència.

 

La matèria econòmica va endur-se gran part del temps del Ple d’abril, començant per la proposta de modificació del pressupost municipal. El regidor d’Hisenda, Raül Mudarra, va explicar que la iniciativa responia a dotar de finançament projectes de diverses regidories, fet que va ser respost per la regidora de Cubellencs-FIC, Anna Martínez, que “no es tracta d’un pressupost treballat si tres mesos després d’aprovar-se ja cal modificar-lo”. Daniel Pérez, regidor de Guanyem Cubelles, va afegir que el seu grup votaria en contra ja que “per inoperància del Govern, havent-hi romanent de tresoreria els diners no són al carrer”. De la mateixa manera, Albert Tribó (Cubelles sí que es pot) va afegir que el Govern “augmenta els impostos, augmenta el romanent però no executa el pressupost que elaboren” La nova regidora del PSC, Renata Bedós va considerar que “no és coherent una modificació del pressupost a un mes de les eleccions municipals sense haver-ho pactat amb l’oposició”. Mudarra va cloure el punt explicant que “el pressupost és una planificació que pot sofrir canvis a posteriori per noves propostes que s’incorporen”. “Enguany ja s’han executat accions d’inversió per valor de tres milions d’euros”, va afegir. El punt va aprovar-se gràcies als suports de l’equip de Govern (UC11-RCat, ERC, ICV, CiU i el RNA José Manuel Écija) i la RNA Sílvia Romero, el vot en contra de Guanyem Cubelles i l’abstenció de la resta de regidors i regidores.

 

Una nova modificació del pressupost va ser el següent punt debatut al Ple ordinari d’abril, en aquest cas per reduir l’endeutament en funció de la capacitat de finançament generada a 2018 pel que fa als suplements de crèdits. El titular d’Hisenda va explicar que es tractava d’una iniciativa per “reduir l’endeutament en més d’un milió d’euros”. Daniel Pérez (Guanyem Cubelles) va prendre la paraula per considerar que “és rocambolesc demanar crèdits el 2018 i que el 2019 s’incopori romanent seguint pagant interessos del crèdit”. Per part de Cubelles sí que es pot, Albert Tribó va dir que el Govern “ha incorporat romanent de tresoreria per no executar el pressupost i ara la normativa els obliga a fer aquesta modificació”. Mudarra va concloure que la voluntat de l’acció és “eixugar deute i donar compliment a la normativa vigent”. El punt va repetir la mateixa votació que l’anterior afegint el vot del regidor d’UC11-RCat, José M. Ardila, que va incorporar-se a la sessió en aquell moment.

 

Seguidament va proposar-se l’aprovació del pla econòmic i financer de la Corporació per als exercicis 2019 i 2020. Raül Mudarra va argumentar que “la legislació marca fer-ho per complir amb la regla de despesa”. Tribó va preguntar per les subvencions a les que optava el projecte constructiu de la nova biblioteca i el regidor de Cultura, José M. Ardila, va respondre que “la Diputació de Barcelona no ha respost a la petició de subvenció feta per l’Ajuntament a instàncies de la pròpia Diputació” així com “tampoc s’ha rebut resposta a la petició de reunió amb el president de la Diputació, Marc Castells, per tractar aquest assumpte”. El punt, com els darrers de matèria econòmica, va calcar les votacions amb el suport del Govern municipal i la RNA Sílvia Romero, el vot en contra de Guanyem Cubelles i les abstencions de la resta de grups.

 

Després del sorteig dels membres que conformaran les meses electorals en les properes eleccions municipals i europees previstes pel proper 26 de maig, va incorporar-se un punt que no constava a l’ordre del dia i del qual se’n va aprovar la urgència. Es tracta de “l’actualització dels estatuts de la Mancomunitat Penedès Garraf que a Cubelles s’encarrega dels controls sanitaris als establiments, la recollida de gossos abandonats, la recollida de residus... i que cal adaptar per fer front a nous reptes com a membres de la Vegueria Penedès” segons va explicar el regidor de Medi Ambient, Josep Ma. Hugué. Anna Martínez (Cubellencs-FIC) va recriminar que “la resta d’ajuntaments ja ho tenen aprovat mentre que a Cubelles s’entra per urgència i es dona cinc minuts als grups per valorar-ho”. El punt es va aprovar amb el vot favorable del Govern municipal, el vot en contra de Cubelles sí que es pot i l’abstenció de la resta de grups i la RNA Sílvia Romero.

 

Amb el torn de precs i preguntes va cloure el darrer Ple de caràcter ordinari de la present legislatura. Tan sols restarà per celebrar-se un darrer ple de tancament on es proposarà l’aprovació de l’acta d’aquesta sessió i es donarà resposta a les preguntes formulades per l’oposició, però que no tindrà caràcter resolutiu, ja que no inclourà cap proposta d’aprovació de projectes ni iniciatives de gestió.

 


Renata Bedós
  • Ple abril
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023