En marxa els quatre punts de recàrrega de vehicles elèctrics

11 de febrer de 2019


Tot i que l’Ajuntament tenia llest l’espai fa gairebé un any, no s’ha pogut posar en marxa fins que la companyia l’ha connectat a la xarxa

 

Cubelles ja disposa d’un punt de recàrrega de vehicles elèctrics, amb capacitat per a quatre unitats simultànies. La infraestructura, que s’ubica a l’Av. Catalunya, just davant de la benzinera en direcció a Barcelona, ha tingut un cost d'uns 35.000€. La seva posada en marxa s’ha vist afectada per la “tardança d’Endesa en connectar-la a la xarxa de subministrament, tasca que s’ha allargat gairebé 11 mesos”, segons ha explicat el regidor de Medi Ambient Josep Maria Hugué. El punt instal·lat té una potència de 22Kw i són del model semi-ràpid, que permeten fer una càrrega complerta, depenent del model de vehicle, en una mica més d'una hora. 

 

Les persones usuàries de qualsevol modalitat de vehicle elèctric (turisme, motos, vehicles de transport) només han d’estacionar en una de les quatre places habilitades a l’efecte i connectar-lo al punt de recàrrega de forma gratuïta. Prèviament, però, hauran de disposar d’una targeta de la xarxa de recàrrega pública de Catalunya, que va promoure a finals de 2017 l’Institut Català de l’Energia sota el nom de l’Aliança de Municipis per la interoperabilitat de les estacions públiques de recàrrega ràpida i semiràpida per a usuaris de vehicle elèctric, dins el pla estratègic PIRVEC. Aquesta targeta la subministren diversos municipis i serveix per a totes les estacions de recàrrega. En breu, Cubelles també n’emetrà pels usuaris locals que vulguin gaudir d’aquesta xarxa.

 

El servei, que s’ha instal·lat per incentivar l’ús del transport sostenible, serà d’ús gratuït, almenys durant el primer any. Aquest acció forma part, entre d’altres, del compromís municipal de reduir les emissions de CO2 recollides en el PAESC. En la mateixa línia, l’Alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll, ha anunciat que “progressivament la major part de la flota de vehicles municipals s’anirà transformant en elèctrica, perquè les administracions som les primeres que hem de donar exemple en el respecte al Medi Ambient”.

 

Durant la presentació pública del punt de recàrrega, es va comptar amb un vehicle elèctric de la flota de l’empresa de subministrament d’aigua i manteniment del clavegueram, Sorea, que està apostant per aquests vehicles de mobilitat sostenible. També, de forma improvisada, dos veïns de la vila ja van poder fer ús de l’estació de recàrrega amb els seus vehicles, en Javier Ameigeiras, amb un turisme, i en Pau Rodríguez, amb un ciclomotor. Ambdós van poder expressar als assistents i mitjans de comunicació els beneficis, tant ambientals com econòmics, que tenen aquests vehicles per al present de la mobilitat.


Inauguració punt vehicles elèctrics (4)
  • Inauguració punt vehicles elèctrics (6)
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023