Cubelles s’adhereix al Pacte del Penedès Marítim per millorar les infraestructures i mobilitat del territori

17 de gener de 2019


L'acte ha comptat amb l'assistència dels alcaldes i alcaldesses dels 20 municipis del Baix Penedès i Garraf

El Pacte del Penedès Marítim ja és una realitat i Cubelles s’hi ha sumat des del primer moment. A proposta del Consell Comarcal del Baix Penedès i el Consell Comarcal del Garraf, el pacte ha començat a fer els seus primers passos oficials, i s'ha compromès a treballar per reduir el greuge de les dues comarques envers l'àrea metropolitana. Tal com s'ha exposat aquesta setmana en l'acte de signatura, el Pacte del Penedès Marítim vol posar de manifest les diferències que tant el Baix Penedès com el Garraf tenen respecte d'altres comarques quant a infraestructures i mobilitat.

 

L'acte ha comptat amb l'assistència dels alcaldes i alcaldesses dels 20 municipis del Baix Penedès i Garraf que, de moment, formen part del Pacte, que continua obert a totes aquelles institucions que s'hi vulguin adherir. També hi ha assistit el delegat del Govern de la Generalitat al Penedès, Pere Regull, i el president del Consell Comarcal de l'Alt Penedès, Xavier Lluch. Per part de Cubelles, l’Alcaldessa, Rosa Fonoll, ha representat els interessos del municipi.

 

Després d'una reunió entre els assistents, els municipis han anat formalitzant la signatura, i s'ha fet una fotografia conjunta, com a punt de partida del document que es redactarà amb el conjunt de peticions. Totes les poblacions del Baix Penedès i Garraf han volgut formar part del Pacte.

 

Entre els punts destacats, hi ha el peatge de la C-32, el tercer peatge més car de Catalunya, que només té bonificacions de caràcter generalista. Actualment, i després de l'últim augment aquest gener, el trajecte entre El Vendrell i Barcelona a través de l'autopista marítima té un cost de 22,14€.

 

La presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, Eva M. Serramià, ha detallat que “aquest és un pacte que inclou diversos aspectes de mobilitat, no només l'autopista, sinó que també busca aconseguir una rebaixa en les tarifes ferroviàries de Rodalies”. La presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Glòria Garcia, ha explicat que “des de l'existència de la Vegueria el territori se sent més cohesionat, i facilita aquest tipus d'acords, que traslladarem al conseller”.

 

L'alcaldessa de Vilanova, Neus Lloveras, ha afirmat que “el compromís que s'havia adquirit per part de la Generalitat no s'ha complert i ja hem esgotat el temps del debat. Ara cal acció i aconseguir de manera immediata el que és just per a les dues comarques”.

 

Des dels dos consells comarcals es vol actuar amb certa pressió, per tal de poder aconseguir resultats evidents. Les presidentes afirmen que “ja no volem acceptar més ser àrea metropolitana sense que se'ns tingui en compte en les decisions que afecten aquesta àrea. Volem fer sentir la nostra veu en aquests òrgans, i fer-la arribar a tots els grups parlamentaris”. Aquest pacte de municipis no descarta mobilitzacions ni accions des del territori.


Signatura Pacte Penedès Marítim
  • Logo Pacte Penedès Marítim
  • Foto grup Pacte Penedès Marítim
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023