El Govern municipal se sumarà al pacte del Penedès Marítim per la supressió del peatge de la C-32

10 de gener de 2019


Cubelles també reclamarà que en el mateix pacte s'inclogui la reclamació de la zona tarifària de Rodalies per a tots els municipis del Penedès Marítim

El Govern municipal de Cubelles (UC11-RCat, ERC, CiU i ICV) se sumarà al pacte anunciat pels consells comarcals del Garraf i del Baix Penedès per reduir el greuge de les dues comarques envers l’àrea metropolitana. Com a membre fundador de la marca territorial del Penedès Marítim, juntament amb Cunit, el portaveu municipal José Manuel Ardila ha manifestat que “nosaltres fa temps que reclamem la supressió del peatge de Cubelles i la bonificació del tram Castelldefels – Vendrell, com a mínim, per a les persones que viuen a les comarques del Garraf i el Baix Penedès”.

 

Segons el comunicat avançat pels dos organismes comarcal, el ‘Pacte Penedès Marítim’ vol posar de manifest les diferències que les dues comarques tenen respecte d’altres en quant a infraestructures i mobilitat. Entre els punts destacats, hi ha el peatge de la C-32, el tercer peatge més car de Catalunya, i que les úniques bonificacions que té són de caràcter generalista. Actualment, i després de l’últim augment aquest gener, el trajecte entre El Vendrell i Barcelona a través de l’autopista marítima té un cost de 22,14€”.

 

A banda dels objectius del ‘Pacte Penedès Marítim’, que passen per reduir el trànsit a la carretera C-31, per la que diàriament circulen 18.000 vehicles, malgrat que per a la Generalitat és un via urbana, i la bonificació total de la C-32 al pas per les dues comarques, tal i com es fa en altres punts de Catalunya (la ronda de Girona o l’AP-7), el Govern cubellenc voldria afegir-ne d’altres que ajudin a millorar la mobilitat amb Barcelona. “A Cubelles patim el triple peatge, el de Sitges, el de Cubelles-Cunit i la zona tarifària de Rodalies, que ens penalitza una zona respecte a la resta de municipis del Garraf”, explica Ardila.

 

Respecte al model de la vinyeta, Cubelles voldria “tenir més informació sobre com s’aplicarà i, sobretot, que s’escolti els moviments tant d’organismes com de col·lectius i plataformes del territori, que fa anys treballem per resoldre aquest greuge cap a la nostres comarques”.

 


Peatge Cubelles-Cunit
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023