Cubelles sensibilitza la ciutadania per un consum responsable

4 de desembre de 2018


L’oferta d’activitats durant la setmana van adreçar-se a tot tipus de públic, d’escolars a adults

La Setmana del consum responsable va cloure enguany a Cubelles el passat diumenge 1 de desembre amb un taller per aprendre a fer sabó casolà a partir d’oli reciclat. L’activitat, que va tenir molt bona acceptació, va tenir lloc als antics safareigs municipals. Precisament antigues usuàries d’aquest equipament recentment rehabilitat van ensenyar a la setantena de participants quin és el procés d’elaboració del sabó casolà i es van endur un punt de llibre amb la recepta i una mostra de sabó. L’acceptació de l’activitat va ser tan gran entre el públic que des de la regidoria de Turisme, comerç i fires es planteja fer nous tallers similars al llarg del proper any.

 

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va programar diverses activitats d’informació i sensibilització dins la Setmana del consum responsable entre el 26 de novembre i l’1 de desembre sempre amb l’objectiu final d’adreçar-se a diferents públics per conscienciar del consum responsable i de l’impacte a l’entorn.

 

Durant la setmana lectiva les activitats es van concentrar en les escoles del municipi oferint tallers als cursos de P5, 3r i 6è de primària inclosos al catàleg d’activitats de la Diputació de Barcelona on va fer-se pedagogia de la responsabilitat i dels drets i deures dels consumidors., com els tallers ‘El forat al moneder’ i ‘La joguina no juga’.

 

Aprofitant el mercat setmanal dels divendres, el 30 de novembre va tenir lloc l’acció ‘Posa’t al dia’. Una novetat de la Diputació de Barcelona que va provar-se a Cubelles on un grup d’actors van obrir una parada i de forma dinàmica i divertida van escenificar situacions quotidianes entre un centenar de consumidors i venedors.


Sabó safareig setmana consum responsable

  • setmana consum responsable 2018
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023