Dimarts es reuneix el Ple municipal

17 de juliol de 2017


Serà la darrera sessió ordinària abans del període vacacional del mes d'agost

El Ple municipal es tornarà a reunir aquest dimarts en sessió ordinària al Centre Social (18.30h.). Entre els punts de l'ordre del dia destaca l'aprovació del crèdit a llarg termini amb la Diputació de Barcelona o l'aprovació de les festes locals per al 2018. La sessió es podrà seguir en directe per Ràdio Cubelles (107,5FM, on line i TDT) i per Canal Blau TV.

 

El Govern presenta una modificació del pressupost de poc més de 154.000€ per fer front a projectes urgents que no poden esperar a tenir finançament en l'exercici 2018. Per altra banda, també s'aprova una operació de crèdit a llarg termini per import de 175.000€ amb la Diputació de Barcelona per finançar partides del pressupost 2017.

 

El Ple també debatrà les modificacions de diverses ordenances i taxes, per adatar-les en uns casos a la situació actual o per canvis normatius. En el primer dels supòsits està la taxa de cementiri, en què es proposen millores al redactat per resoldre situacions ambigües, com els criteris per donar sepultura a persones que no disposen de recursos econòmics. Per altra banda, la taxa sobre ensenyaments especials, activitats culturals, lúdiques i anàlogues en establiments municipals, entrada a museus i utilització d'edificis municipals, es modifica per tal de treure edificis que ja no són propietat municipal (Cinema Mediterrani), per incloure nous serveis (visites guiades a la planta noble del Castell), per aclariments de criteri i per l'adaptació de les bonificacions a la normativa actual, que no permet beneficis fiscals atenent al criteri de veïnatge. 

 

També es proposa des de la regidoria de Medi Ambient la modificació de l'ordenança municipal de tinença d'animals, per incloure les normes d'ús de l'espai d'esbarjo per a gossos, la construcció del qual s'està ultimant al carrer Millera. Per la seva banda, la regidoria de Cultura tramita l'adhesió al projecte Stolpersteine que pretén recordar les persones mortes en els camps d'extermini nazi. Finalment, es proposarà reeditar les festes locals per al 2018, coincidint amb Sant Abdó i Sant Senén (30 de juliol) i la Mare de Déu d'Agost (16 d'agost).

Mocions dels grups polítics

En l'apartat de mocions, el Partit Popular presenta una moció per rebutjar el referèndum de l'1 d'octubre i sortir de l'Associació de Municipis per la Independència. Cubelles sí es pot proposarà una moció pel laïcisme i la llibertat de consciència a les institucions públiques. Guanyem Cubelles per la creació d'un pla d'ocupació per a persones aturades als que els hi falten pocs mesos de cotització per accedir a la pensió de jubilació. I la del PSC de suport a la candidatura de la Sardana a patrimoni immaterial de la UNESCO.


Sessió plenària del mes de maig

  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023