El Mes del Xató al Penedès Marítim dobla el nombre de menús servits

9 de març de 2017


La campanya ha tingut una repercussió econòmica directa per als restaurants de més de 33.000€

La segona edició de la campanya gastronòmica del Mes del Xató al Penedès Marítim es va tancar el 28 de febrer passat amb més de 2.000 menús venuts i una repercussió econòmica directa als restaurants participants superior als 33.000€. Les xifres certifiquen, doncs, l’excel·lent acollida d’aquesta campanya de promoció gastronòmica conjunta entre Cubelles i Cunit en què han participat 18 establiments.

 

Les regidories de Turisme, Comerç i Fires de Cubelles i de Turisme de Cunit són els impulsors de l’activitat, en la que els catorze restaurants de Cubelles i els quatre de Cunit que hi ha pres part han venut 2.066 menús de xató durant els 28 dies que ha durant la campanya, el doble que no pas el 2016. Tot plegat ha tingut una traducció econòmica directa de 33.000,50€ en benefici del sector de la restauració de Cubelles (27.475,50€) i Cunit (5.525€), extrem que ha estat valorat molt positivament pels divuit restaurants (catorze de Cubelles i quatre de Cunit) que han participat.

 

Els restauradors de Cubelles han venut 1.639 menús basats en aquest plat genuí de la zona: el xató, sent els establiments que més han comercialitzat la seva proposta El Racó d’en Pinilla, La Salseta i l’Hostal del Foix, amb més de 300 menús venuts cadascú. Per la seva banda, els quatre establiments de Cunit han arribat als 400 menús, sent novament el Restaurant Travessa Casa Carmiña el qui més ha venut.

 

Entre els participants als concurs dels divuit sopars per a dues persones també s’ha valorat molt positivament el Mes del Xató al Penedès Marítim, sent considerada com a excel·lent aquesta proposta per més de la meitat dels participants. Entre les propostes indicades pels usuaris, la més recollida ha estat la d’augmentar el nombre de restaurants que participen.

 

Per part dels restauradors, s’ha tornat a proposar revisar el sistema de votació i participació per a facilitar als clients dir-hi la seva i poder concursar, malgrat els canvis introduïts en aquesta segona edició. En quan als guanyadors per votació popular dels Menús del Xató en aquesta edició han estat:

  • Millor Xató del Penedès Marítim 2017: La Salseta
  • Millor menú del Xató del Penedès Marítim 2017: El Peixet
  • Millor Xató de Cubelles 2017: El Racó d’en Pinilla
  • Millor Xató de Cunit 2017: Ronsito

Raül Mudarra, regidor de Turisme, Comerç i Fires de Cubelles, i Jaume Casañas, responsable polític de Turisme a Cunit, han valorat molt positivament aquesta nova iniciativa conjunta que posa de manifest una vegada més l’encert de realitzar actuacions conjuntes i buscar sinèrgies entre tots dos municipis, sota la marca turística del Penedès Marítim.

 


Xató
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023