La Policia Local presenta la memòria d’actuacions del 2015

27 de setembre de 2016


La tasca de prevenció, clau en la tendència a la baixa d’accidents i infractors



La Policia Local de Cubelles ha presentat els resultats de la seva tasca policial al municipi amb la memòria d’actuacions corresponent a l’any 2015. En aquest document, estructurat en els diversos àmbits competencials del cos, es deixa constància del total numèric de les actuacions realitzades per la plantilla de la Policia Local, amb una ràtio actual de 2,33 policies per cada 1.000 habitants.

 

L’inspector de la Policia Local, Daniel Guillem, destaca “la important tasca preventiva que es fa en matèria de trànsit i seguretat ciutadana”, en aquest sentit apunta a la planificació de controls preventius per al compliment de la normativa de trànsit com a causa de “la tendència descendent dels accidents de trànsit, com es minimitzen les conseqüències dels accidents i el baix índex d’infractors al municipi”. En sentit global, durant l’any 2015 es van dur a terme 387 controls estàtics de vehicles i inspecció de 20.005 vehicles amb un índex de denúncia del 2%.

 

Trànsit

Des de la prefectura de la Policia Local s’han fet 39 controls preventius d’alcoholèmia en la conducció fent la prova a 919 conductors amb un resultat de 40 resultats positius i set de penals. Dels 115 controls coordinats amb el Servei Català de Trànsit 1.417 conductors de vehicles es van sotmetre a la prova d’alcoholèmia amb disset positius administratius, quatre penals i tres positius per consum de drogues. En total doncs, dels 2.336 vehicles controlats va haver-hi 57 denúncies administratives, onze penals i tres per consum d’estupefaents.

 

Pel que fa als controls de velocitat es van analitzar 1.123 vehicles amb el resultat de 70 denúncies. No es va registrar cap denúncia per manca d’ús de casc en vehicles de dues rodes mentre que 30 dels 4.490 vehicles controlats van ser denunciats per no fer ús dels sistemes de seguretat passiva dels vehicles (cinturó, sistemes de retenció infantil...). Finalment, en distraccions al volant, com fer ús del telèfon mòbil, van denunciar-se 140 conductors dels 36.151 vehicles controlats.

 

En el compliment de la normativa de trànsit la Policia Local va retirar 231 vehicles de la via pública i en va immobilitzar 101 per múltiples causes, on sobresurt l’estacionament en llocs prohibits i l’abandonament. Les denúncies per infraccions a l’ordenança municipal de circulació representen un nombre total de 1.133 de els que destaquen no obeir senyal de prohibició i conduir fent ús d’auriculars o telèfons mòbils.

 

Durant el 2015 el cos local de policia va actuar en 75 accidents produïts en el terme municipal de Cubelles on 61 tan sols van registrar danys materials, 11 ferits lleus, 2 ferits greus o una víctima mortal. D’aquests accidents, el 69% són col·lisions, 16% sortides de via, 8% xocs i un únic 2% són atropellaments.

 

Policia judicial

El total de persones detingudes pel cos de la Policia Local al llarg del 2015 són 33, 30 homes i 3 dones i es van imputar delictes per diversos motius a 24 persones, dels quals 19 estan relacionats amb la conducció de vehicles. A més, a les dependències de la Policia Local de Cubelles, l’any 2015 es van instruir un total de 1.025 diligències per il·lícits penals. Aquestes diligències en uns casos es van iniciar d’ofici per la Policia Local i d’altres per denúncia dels perjudicats. Destaquen els robatoris amb força en domicili (129), resta de delictes contra el patrimoni (123) i danys (103). En delictes lleus s’han registrat 98 furts, com a fet més destacat. Els delictes contra el patrimoni, que representen el 88% del total, es distribueixen per totes les zones del municipi, sobresortint el nucli antic (17%), Bardají (15%) i barri Marítim (15%). En aquest sentit, Daniel Guillem destaca “la tasca de prevenció que la Policia Local fa en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra” fet que provoca que “els delictes contra les persones tan sols suposen el 6% del total”.

 

Ordenances municipals

En el compliment de l’ordenança municipal de tinença d’animals de companyia es van aixecar 114 actes de les quals 44 era per no tenir el gos registrat al cens municipal d’animals i 16 per no dur el microxip obligatori. L’Inspector Daniel Guillem apunta que “si bé la Policia Local vetlla pel compliment de totes les ordenances municipals, l’incompliment d’aquesta genera moltes queixes, molèsties que duen a problemes de convivència, i és per això que la Policia Local incideix en les tasques de control”.

 

Educació viària

També s’ha mantingut l’aposta per l’educació viària a les escoles de Cubelles, amb un total de 58 hores lectives a gairebé 1.400 alumnes dels tres centres d’educació primària del municipi, una tasca cabdal per a Daniel Guillem “per tal de formar futurs bons conductors i vianants”.

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023