5.000 persones llueixen un exitosa setmana de Carnaval

11 de febrer de 2016


Forta presència de públic local als diversos actes programats com les rues de dissabte, la infantil i les comparses



La rua de Carnaval d’enguany va aconseguir enfilar la xifra de participants fins les 3.700 persones, 900 de les quals eren de Cubelles i les restants de localitats properes com ara Vilanova, Cunit, Calafell, Segur, Sant Pere Molanta, Les Roquetes, Pacs del Penedès, Arboç, Les Cabanyes, Sant Miquel d’Olerdola, Lletger de Sant Jaume dels Domenys, Canyelles, Vendrell, Llorenç del Penedès,  Bellvei i Vilafranca del Penedès. Un total de 47 grups i carrosses van desfilar durant gairebé quatre hores pels carrers de Cubelles amb la del Carnestoltes de l’entitat el Cubell tancant la comitiva i que van oferir un sermó d’un format innovador a la plaça del Mercat. La celebració va continuar amb els discjòqueis locals Dani i Isaac.

 

Diumenge els actes de Carnaval van seguir amb les comparses en les que van participar les tres escoles del municipi amb alumnes d’infantil i primària i, fins i tot, l’escola Maricel va portar una xaranga.

 

La rua infantil de dilluns que va transcórrer pel carrer Sant Antoni va comptar amb les carrosses del Carnestoltes, La Draga i l’escola Vora del Mar estava encapçalada per una actuació infantil de músics i animadors que va finalitzar a la plaça del Mercat amb una xocolatada infantil de més de 900 racions de xocolata amb melindros realitzada pel restaurant del Poliesportiu. El grup Pentina el gat va cloure la festa.

 

La setmana de disbauxa de Carnaval finalitzava dimecres amb l’enterrament del Carnestoltes i la participació dels vidus i vídues i la col·laboració dels Diables, les gralles i els timbalers de l’Agrupació de Balls Populars de Cubelles. Un cop finalitzat el seguici i el crematori del rei Carnestoltes va tenir lloc la tradicional sardinada popular on els voluntaris van servir 32 quilos de sardines i 50 pans de mig quilo.


Enllaços relacionats

  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023