El Ple aprova les ordenances fiscals per l’any 2015

22 d'octubre de 2014


El pla intern d’igualtat a l’Ajuntament i dues ordenances municipals també reben el vist-i-plau del plenari



El Ple municipal ordinari corresponent al mes d’octubre ha aprovat tots els punts que figuraven a l’ordre del dia, excepte la modificació puntual 03/2013 del Pla General d’Ordenació Urbanística. Aquest punt, que requeria majoria absoluta, va rebre un empat a 6 vots a favor i en contra corresponents al Govern i a la oposició, respectivament. Hi va haver però 4 regidors que es van abstenir per possibles incompatibilitats. Aquests van ser Narcís Pineda i Pere Lleó (ICV-EUiA), José M. Écija (PSC) i Josep M. Hugué (UC-RCat). Abans però, es va votar la proposta dels grups de la oposició de deixar el punt sobre la taula per treballar-lo fins a un proper Ple, però no va prosperar per la majoria que suposen els vots de l’equip de Govern.

 

Abans però, el plenari ha aprovat la modificació de quatre canvis de designacions de representació municipal en els respectius estaments amb els vots favorables de l’equip de Govern i els vots en contra dels grups a la oposició, tenint en compte que UC-RCat tan sols comptava amb tres membres degut a que encara no s’ha incorporat la persona que substituirà l’ex-regidor d’aquesta formació, Xavier Baraza.

 

D’aquesta manera, Noemí Cuadra serà la representant municipal suplent al Consell escolar dels instituts del municipi, Narcís Pineda representant municipal a l’assemblea general de la Xarxa de Consum de la Diputació de Barcelona i José M. Écija a la Comissió de Promoció Econòmica i Ocupació. Així mateix, els representants municipals a les diferents comissions sectorials de la Federació de Municipis de Catalunya seran Narcís Pineda (comissions de Comerç i Turisme i d’Ocupació i Promoció Econòmica) i José M. Écija (comissió de Salut i Consum).

 

La sessió plenària també s’ha resolt amb l’aprovació de les ordenances municipals de tinença d’animals i d’accés i usos de la desembocadura del riu Foix amb la unanimitat de vots favorables dels membres de la Corporació. El nou redactat dels textos contempla la incorporació d’algunes esmenes i/o al·legacions que persones i col·lectius havien presentat al respecte.

 

Les ordenances fiscals per a l’exercici 2015 també han rebut el suport majoritari dels regidors i regidores del Consistori. El Govern i UC-RCat hi ha votat a favor, mentre que el PP s’ha abstingut i EC-FIC hi ha votat en contra. Les noves ordenances contemplen millores en les bonificacions com, per exemple, en l’ús de vehicles respectuosos amb el medi ambient i la supressió del pagament de les plusvàlues en els casos de dació en pagament dels habitatges de primera residència, entre d’altres.

 

Per acabar, la unanimitat de membres de la Corporació va donar suport al Pla d’Igualtat d’oportunitats entre dones i homes 2014-2018 de l’Ajuntament de Cubelles.

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023