L’Ajuntament aprova el Pla Integral de Millora dels barris Marítim, Molí de Baix i Bardají

16 d'octubre de 2020


L’estudi recull les principals actuacions a executar durant els propers anys per a l’adequació de l’espai públic de tres dels sectors amb més densitat de població de la vila

La Junta de Govern Local s’ha dotat del primer Pla Integral de Millora dels barris Marítim, Molí de Baix i Bardají, justament tres dels sectors amb més densitat de població de Cubelles. El document, redactat pel despatx Àlex Egea arquitecte, recull una diagnosi acurada de l’espai públic dels esmentats nuclis així com les principals actuacions a desenvolupar a curt, mig i llarg termini.

 

El treball, de 243 planes i que inclou 79 fitxes amb les prescripcions tècniques dels carrers analitzats, abraça accions enfocades a la potenciació de la connectivitat de les seves vies de connexió amb el conjunt del municipi, equipaments i l’adequació de vorerescarrers i instal·lacions de serveis. Es planteja també, i dins de l’organització viària dels tres barris, modificacions a les seccions dels vials, en funció dels aspectes fonamentals indicats, així com la seva funcionalitat a la trama urbana. Amb totes aquestes premisses, el document obtingut esdevé un autèntic full de ruta de les futures accions a executar, tot prioritzant el grau d’incompliment real de la funcionalitat bàsica de cada vial, així com de l’estat de les seves infraestructures i importància al conjunt del municipi, esdevenint una eina indispensable per programar les futures actuacions al municipi de manera ordenada i lògica. El document també aporta un pressupost orientatiu de cadascuna de les actuacions plantejades, integrals per a cada carrer, facilitant la planificació, tant tècnica com econòmica de les actuacions a programar. Segons el regidor d’Espai públic, Josep Maria Hugué, el pla “permet radiografiar tres dels barris més importants de la vila quant al seu pes demogràfic i trama urbana i ens possibilita traçar un programa d’actuació per als propers anys”. Les millores incloses al pla integral es divideixen en tres graus de prioritats temporals (alt, mitjà i baix) i tenen un cost aproximat superior als 25 milions d'euros. 

 

Tal com es recull a l’estudi, el barri Marítim presenta una tipologia d’edificis principalment basada en la proliferació de cases adossades i blocs de tres i quatre plantes, mentre que els de Molí de Baix i Bardají es caracteritzen per la barreja d’habitatges, combinant-se les construccions entre mitgeres i individuals amb els blocs d’entre dues i quatre alçades.  


Mapa del barri Marítim, Molí de Baix i Bardají
  • Passeig de Narcís Bardají
  • Pont de l'estació
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023