Cubelles, amb la resta de la comarca, trasllada al conseller de Treball, Afers Socials i Família les preocupacions socials i econòmiques de la comarca

13 d'octubre de 2020


Chakir el Homrani també s’ha reunit amb membres del Pacte per a l’Ocupació al Garraf que reivindica incrementar la inversió i de fomentar la reindustrialització al territori

El conseller de Treball, Afers Socials i Família, Chakir el Homrani, ha visitat el Consell Comarcal del Garraf, convidat pel Consell d’Alcaldies i per la Taula de Seguiment del Pacte per a l’Ocupació del Garraf, per conèixer les preocupacions del territori per la situació social i econòmica de la comarca, especialment afectada per la pandèmia de la COVID-19. Des de l’inici de la pandèmia s’han realitzat diverses reunions del Consell d’Alcaldies per fer seguiment de la situació sanitària a la comarca i de l’impacte social i econòmic de la crisi generada per la COVID-19 en la ciutadania. Per aquest motiu, les alcaldies del Garraf han volgut intercanviar impressions amb el conseller sobre els programes de foment de l’ocupació i sobre la situació dels serveis socials en els municipis de la comarca. En el cas de Cubelles, la representació del Consistori la va dur a terme la regidora d'Empresa i emprenedoria, Turisme, comerç i fires; Trini Vicente.

 

La presidenta del Consell Comarcal del Garraf i alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, ha presentat al conseller una radiografia de la situació actual al Garraf, una de les comarques més afectades de Catalunya tant des del punt de vista de pèrdua de llocs de treball, com per l’impacte sobre el teixit empresarial. Aquesta situació s’ha vist reflectida en l’augment de l’atur (19%), així com l’increment de les sol·licituds de les beques menjador (20%), dels ajuts a l’habitatge, de les intervencions dels equips de professionals dels serveis socials dels municipis (33%) i de les demandes d’ajuts per alimentació (20%), entre d’altres. En relació als serveis socials, s’ha explicat al conseller el treball realitzat des del Consell Comarcal del Garraf, conjuntament amb els ajuntaments, durant els mesos més complicats de la pandèmia, en què s’ha prioritzat l’atenció a les necessitats més urgents de famílies i persones en situació de vulnerabilitat.

 

Les alcaldies de la comarca han demanat a la conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies que la proposta de finançament del contracte programa de serveis socials pels propers anys s’adeqüi a l’impacte de la pandèmia al territori. Per aquest motiu, han sol·licitat els recursos necessaris per a atendre les demandes de les famílies i infants més afectats per la crisi econòmica i social originada per la COVID-19, i per garantir la continuïtat dels equips professionals dels diferents serveis, que s’han ampliat per a donar cobertura a totes les demandes.

 

La trobada s'ha ampliat amb una reunió amb els membres del plenari del Pacte per a l’Ocupació al Garraf que han volgut compartir amb el conseller les propostes treballades en el marc d’aquest espai de concertació que compta amb la participació d’institucions públiques i agents econòmics i socials de la comarca. Han destacat el treball concertat realitzat entre els diversos agents econòmics i socials durant els darrers dos anys, i han reivindicat la necessitat d’incrementar la inversió a la comarca i de fomentar la reindustrialització.

 

Abigail Garrido, s’ha mostrat molt satisfeta amb la visita del conseller a la comarca i ha destacat la feina d’estratègia, de concertació i de diagnosi de la situació a la comarca feta a través del Pacte per a l’Ocupació del Garraf, perquè servirà per poder tenir propostes de coordinació amb la conselleria. Per la seva part, el conseller Chakir El Homrani, ha ressaltat que es compta amb el decret de concertació territorial, que permet desplegar estratègies i polítiques de foment de l’ocupació més vinculades a les necessitats i estratègies concretes de cada territori.

 

El conseller també ha visitat la Fundació Ave Maria de Sitges per conèixer el projecte Envelliment actiu i saludable, i dependència i, en concret, l’actuació Never Alone que busca millorar la qualitat de vida de les persones amb dependència. Aquest projecte està alineat amb les necessitats actuals (detecció de la COVID-19) i amb la tendència d’oferir millors serveis d’atenció domiciliària. Per aquest motiu, s’ha sol·licitat al conseller el suport d’aquesta actuació  i el desplegament a tot el territori català.


Visita conseller CCGarraf (2)
  • Visita conseller CCGarraf
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023