Valoració molt positiva de les visites ‘El Foix ens ensenya’

4 de setembre de 2020


L’activitat setmanal ha aplegat a més de cent persones per conèixer la fauna i flora de la desembocadura del riu

La regidoria de Turisme ha valorat molt positivament les visites que durant tots els diumenges del mes d’agost s’han portat a terme a la desembocadura sota el projecte ‘El Foix ens ensenya’. En les cinc sessions celebrades s’ha penjat el cartell de places exhaurides amb 102 persones participants, un nombre condicionat per les mesures sanitàries de prevenció de la COVID-19.

 

Als assistents se’ls facilitava una enquesta de valoració de l’activitat que permetrà a la regidoria de Turisme prendre decisions de cara a properes edicions. Així, dels 102 participants un 18% eren de Cubelles, 8% del Garraf, 27% del Penedès, 27%  de la província Barcelona i la resta d’altres províncies de Catalunya. Un 47% dels assistents ha recomanat l’experiència i la majoria han conegut l’activitat a través de la web municipal (49%) i, en menor mesura, per facebook, el butlletí electrònic i twitter.

 

Segons les enquestes, el 44% de les persones han vingut a Cubelles per participar a la visita guiada i han aprofitat el dia per gaudir del municipi. Per tant s’ha complert l’objectiu de promoció turística.

 

De fet, a cada participant se li va donar un val de descompte als establiments de restauració de la zona de la Mota de Sant Pere fent així promoció de la gastronomia local. D’aquesta manera es fa una venda creuada entre les diferents activitats i es dona a conèixer als visitants l’oferta del municipi motivant que aquests desplaçaments generin ingressos i col·laborant a l’impuls de l’economia local.

 

La motivació principal dels assistents eren les ganes de conèixer l’entorn i l’interès en la fauna i flora propera. Val a dir que molts repetien visita després d’haver fet durant l’estiu la de l’abellerol o altres activitats guiades a la desembocadura del Foix. Aquesta vegada es van acostar al delta donada la nova aproximació a l’espai mitjançant noves interpretacions del patrimoni.

 

Cada sessió s’ha dedicat a un tema: com ha afectat el coronavirus a la natura; les plantes medicinals del Foix i els seus usos; taller d’amfibis i rèptils; aigües, plantes marines, sistema dunar i el canvi climàtic; i fabricació de caixes niu.

 

Aquest projecte comptava amb un ajut concedit per la Diputació de Barcelona dins del recurs de creació i millora de productes turístics. L’actuació comprenia diferents visites al llarg de l’any posant en valor el patrimoni natural mitjançant diferents tallers de temes diferents. Donada la situació actual s’ha cregut convenient centralitzar-ho dins del mes d’agost seguint la campanya #JoEmQuedoACubelles i acostar aquest espai als residents, visitants de dia, segones residències i estiuejants.

 

Tot i la situació atípica d’aquest estiu, amb les mesures de seguretat incorporades que s’han hagut d’adaptar segons la regulació de cada fase de desescalada, la valoració global ha estat molt positiva i anima a la regidoria a mantenir les visites quan la situació torni, mica en mica, a la normalitat.

 

Aquestes accions s’engloben dins de l’estratègia de fer un turisme sostenible tot aplicant les directrius dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Es va crear, com a material promocional per fer la difusió de les activitats, uns ventalls que complien tant la funció de donar a conèixer l’activitat com la de ventar-se durant les visites.


Visites guiades Foix
  • Visites guiades Foix
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023