El Govern aprova el projecte executiu del nou Espai Jove

10 de setembre de 2020


L’equipament juvenil és previst que estigui disponible dins de l’exercici 2022

La Junta de Govern local va aprovar el projecte executiu de la remodelació de l’edifici municipal al carrer de Josep Mestres, 29, per encabir el servei municipal de l’Espai Jove i la regidoria d’Infància i Joventut. Les obres que contempla el projecte tenen un cost aproximat de 83.000,00€, als quals caldrà sumar posteriorment la dotació de l’equipament informàtic i el mobiliari.

 

L’objectiu és adequar l’edifici, que ha acollit en diverses etapes la llar d’infants l’Estel i un centre d’esplai, en el nou Espai Jove i la regidoria de Joventut. A més, segons el pla d’usos redactat per la Diputació de Barcelona i aprovat pel Ple el febrer de 2019, disposarà d’espais complementaris com sales de formació i de tallers. Aquest nou edifici representa una oportunitat per poder repensar el projecte de dinamització i gestió del nou equipament juvenil municipal, tenint present tots els serveis que ofereix joventut i que es treballen conjuntament amb les altres àrees municipals i ha de permetre que aquest servei juvenil esdevingui una eina central en el desenvolupament de les polítiques de joventut de Cubelles.

 

L'Espai Jove oferirà tots els serveis que s’ofereixen actualment al Centre Social Joan Roig i Piera: Punt d’Informació Juvenil, assessoria acadèmica, assessoria laboral (referent d’ocupació juvenil), assessoria de salut, sala d’estudi amb ordinadors, dinamització d’activitats formatives i de lleure).

 

La distribució de l’equipament permetrà oferir els diversos serveis i activitats simultàniament, cosa que no permet l’actual Espai Jove en tractar-se d’una sola sala polivalent. A més, es disposarà d’un lloc de trobada informal on els joves es podran trobar, xerrar i jugar sense necessitat de participar en cap activitat dirigida.

 

L’objectiu és que el trasllat al nou espai, que no té una data establerta, obri noves oportunitats a la participació d’adolescents i joves, de manera que puguin programar-hi activitats, organitzar grups de debat o altres propostes.


Exterior de la Llar l'Estel
  • Avatar espai jove negatiu
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023