Tot a punt per a la Festa Major 2020

7 d'agost de 2020


Els actes programats del 14 al 16 d'agost, en versió reduïda, garanteixen el compliment de totes les mesures de seguretat i higiene



Ja és a punt una nova edició de la Festa Major de Cubelles. Enguany, però, el programa d’actes s’ha reduït sensiblement amb motiu de la pandèmia de la COVID-19, que ha obligat a suspendre la major part dels actes tradicionals de cada any. Amb tot, des de l'Ajuntament de Cubelles s’ha optat per mantenir algunes activitats amb presència de públic, extremant, això sí, totes les mesures de seguretat i limitant els aforaments, a banda d’imposar la lògica de distància social, rentat de mans i ús obligatori de mascareta.

 

Per a aquells que són presencials, i atenent la normativa vigent de seguretat sanitària, s'han creat uns formularis per participar com a públic. Les sol·licituds s'acceptaran automàticament per estricte ordre d'inscripció i fins a completar l'aforament estipulat en cada activitat.

 

A més, el GEC 'Amics del Castell' ha elaborat un programa d'actes audiovisual que compartiran a través dels seus canals digitals (xarxes socials i bloc) per completar una atípica Festa Major, marcada per la pandèmia de la COVID-19.

 

El gruix principal de la Festa Major va ser suspesa per qüestions sanitàries i la major part de les partides econòmiques pressupostades es van destinar a ajuts a les famílies i comerços de la vila.

 

 

PROGRAMA D'ACTES DE FESTA MAJOR 2020

 

Divendres 14 d’agost

A les 12.00 h., llançament dels dotze morterets i, des del campanar de l’església Santa Maria, repic de campanes de Festa Major.

 

A les 19.00h., als Jardins de Can Travé, pregó de Festa Major, a càrrec d’Olga Yagüe i Robles.

Aquest acte es podrà seguir en directe a Ràdio Cubelles i Canal Blau TV.

En cas de pluja, l’acte quedarà suspès

 

A les 21.00 h., a la plaça del Mercat, Cabaret de circ, de la companyia A cop de circ.

En cas de pluja, l’acte quedarà suspès

 

A les 23.00 h., tothom als balcons, terrats i terrasses per gaudir de l’espectacle del cel estrellat.

 

Dissabte 15 d’agost

A les 10.45 h., a l’església Santa Maria de Cubelles, entrada d’ofici i missa solemneOfrena a la Mare de Déu dels productes dels pagesos de Cubelles a càrrec dels grup de Voluntariat de Cubelles.

 

A les 19.00 h., pels carrers de Cubelles, espectacle itinerant amb la companyia A cop de Circ.

En cas de pluja, l’acte quedarà suspès

 

A les 22.00 h., als Jardins de Can Travé, concert de jazz/blues.

En cas de pluja, l’acte quedarà suspès

 

Diumenge 16 d’agost

A les 20.30 h., a la plaça del Centre Social Joan Roig i Piera, acte institucional de dol en record dels cubellencs i cubellenques traspassats durant el confinament arran de la crisi sanitària de la COVID-19.

Per motius de seguretat, aquest acte és només obert a familiars de les persones homenatjades i es podrà seguir a Canal Blau TV.

En cas de pluja, l’acte quedarà ajornat fins que es determini una nova data i/o espai que garanteixi les mesures de prevenció. 

 

 

 

Inscripció prèvia

Per a inscriure’s a les activitats, que tenen aforament limitat i en les quals caldrà seguir escrupulosament les mesures sanitàries, cal fer-ho de forma exclusivament electrònica a www.cubelles.cat/inscripciofm20 a partir del 10 d'agost. 

 

 

 

ACTIVITATS VIRTUALS DEL GRUP D’ESTUDIS CUBELLENCS AMICS DEL CASTELL

 

DIVENDRES 14 D’AGOST

A les 11.00 h. 

Entrevista a Toni Albà, pregoner de la Festa Major 1999 i 2011, a càrrec de Lolo Garcia.

 

A les 14.00 h. 

Reproducció del pregó de Pilarín Bayés en la Festa Major de 1991, en forma d'auca.

 

 

DISSABTE 15 D'AGOST 

A les 13.00 h. 

Projecció del vídeo d'Isidre Rosell 'Festa Major de Cubelles 1993', amb el pregó de Pere Tàpies i la cercavila dels Balls Populars.

 

DIUMENGE 16 D’AGOST

A les 11.00 h. 

Exposició fotogràfica de la Festa Major 2018 i 2019, a càrrec de Montse Torrado.


A les 19.00 h. 

Projecció en vídeo del recital del cantant occità Jordi Vidal a la Festa Major de la Geltrú 2018

 

 

 

 

 

Canals digitals del Grup d'Estudis Cubellencs 'Amics del Castell'

 

 

Aquests actes estan subjectes a l'evolució de les dades sanitàries. En qualsevol moment l'organització pot determinar la seva suspensió.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023