El Govern municipal demana més presència policial a la Direcció General dels Mossos d'Esquadra

23 de juliol de 2020


L’Alcaldessa, Rosa Fonoll, convocarà properament una reunió de la Junta Local de Seguretat

L’Alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll, i el primer tinent d’Alcaldia, Josep Maria Hugué, es van reunir el 23 de juliol amb el Sr. Pere Ferrer, director general de la Policia, i amb Josep Codina, cap de la comissaria general de relacions institucionals, prevenció i mediació dels Mossos d’Esquadra, per traslladar la “inquietud municipal per la necessitat de tenir una major presència dels agents del cos al municipi”.

 

La direcció dels Mossos ha traslladat al Govern municipal que les dades sobre delictes al municipi entren dins la mitjana, i fins i tot per sota, tant de la comarca com del conjunt de Catalunya. Així mateix, han reconegut que a tot el país hi manquen prop de 1.500 agents i van anunciar la propera incorporació, a partir del 3 d’agost, de nous efectius al cos sortits de l’Escola de Policia de Catalunya. Una part dels 700 nous mossos reforçaran la Regió Metropolitana Sud, a la que pertany el Garraf. “A partir del mes d’agost hauríem de veure un increment de la presència dels Mossos d’Esquadra a la comarca i, per tant, també al municipi de Cubelles”, ha explicat el primer tinent d’Alcalde, Josep Maria Hugué.

 

Per la seva banda, l’Alcaldessa de Cubelles va informar a la conselleria la seva intenció de convocar properament una Junta Local de Seguretat per tal de coordinar tots els cossos policials. La principal preocupació del Govern és “l’increment de població d’aquest estiu, ja que la majoria d’habitatges de segona residència que es distribuïen al llarg de tot l’estiu, s’instal·len a la nostra vila, sobretot els caps de setmana, davant la incertesa de la situació de la pandèmia sanitària”. Per aquest motiu, la Junta Local de Seguretat ha de servir per posar en comú els esforços de tots els cossos per garantir la seguretat de la ciutadania.

 

La reunió, que des de fonts municipals es qualifica de “molt constructiva” es va sol·licitar per tal d’establir un tracte directe amb la conselleria i el cos dels Mossos d’Esquadra, especialment en aquesta etapa en la qual el canvi al capdavant de la comissaria del Garraf, el desconfinament després de l’estat d’alarma, l’increment poblacional derivat de les limitacions de mobilitat i altres restriccions han provocat un “neguit a la Corporació municipal que volíem traslladar a la conselleria d’Interior”. Alhora, la trobada entra dins de les relacions institucionals entre administracions.


Visita al director general dels Mossos
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023