L’Agència Catalana de l’Aigua anuncia la seva voluntat d’incrementar els ajuts a Cubelles

17 de juliol de 2020


En reunió amb el regidor de Medi ambient, la direcció de l’ACA ha proposat augmentar el suport a la vila al llarg dels propers anys

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha avançat a l’Ajuntament de Cubelles la seva proposta formal d’incrementar el suport al municipi durant els propers exercicis. En reunió mantinguda telemàticament el dimecres 15 de juliol, des de la direcció de l’empresa pública depenent de la Generalitat es va anunciar la seva intenció d’augmentar els ajuts financers de cara a futurs projectes a executar, i més després que, tal com van afirmar, l’aportació per a les obres del Vòrtex, per volum i impacte, hauria hagut de ser superior.

 

Des de la regidoria de Medi ambient, el seu titular, Josep Maria Hugué, va reclamar la implicació de l’ACA a l’hora d’executar futures actuacions, com el sanejament de la llera del Foix i el seu rescabalament ecològic un cop es culminin les obres del Vòrtex, així com la solució definitiva del problema de canalització del carrer Gessamí de Mas Trader que, en episodis de fortes pluges, rep les aigües del torrent del carrer Dàlia i provoca importants problemes d’inundacions. També hi va participar de la connexió el regidor de la CUP, Daniel Pérez, atès que la seva formació sol·licita l’habilitació d’una passarel·la que permeti l’accés segur a la zona esportiva i escolar de la Mota.

 

Des de l’Agència Catalana de l’Aigua es van oferir diferents vies de finançament vinculades a subvencions per restauració i de lliure concurrència. L’ACA també ha anunciat que concursarà a finals d’any a la línia d’ajuts econòmics LIFE de la Unió Europea que, en cas de ser aprovada, beneficiaria la conca del Foix.


Espai natural desembocadura del riu Foix
  • Desembocadura del riu Foix
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023