Cubelles participa en una visita a Bellvei per conèixer el sistema intel·ligent de recollida de residus

15 de juliol de 2020


Es tractaria d'una de les opcions que la regidoria de Medi ambient estudia implantar al municipi

L'Alcaldessa, Rosa Fonoll, i el regidor de Medi ambient, Josep Maria Hugué, van ser a Bellvei (Baix Penedès) en representació de Cubelles en una visita organitzada per la Mancomunitat Penedès-Garraf on es va presentar als municipis integrants el sistema de recollida de residus amb identificació personal. A través d'una targeta personal que es lliura a cada domicili de l'àrea d'influència dels contenidors es duu a terme la validació de l'usuari i se l'autoritza a poder-hi dipositar les deixalles.
 
El municipi de Bellvei és pioner en la posada en marxa d'aquest sistema, un dels diversos que estudia la regidoria de Medi ambient encapçalada per Josep Maria Hugué per implantar a Cubelles, coincidint amb la renovació que s'ha de fer al municipi de la mà de la pròpia Mancomunitat Penedès-Garraf. El titular de l'àrea no descarta que, finalment, hi puguin conviure diferents sistemes de recollida selectiva a la vila, en funció de les especificitats de cada barri o sector. Així, malgrat trobar-se en fase d'estudi, es podria optar per una combinació de la recollida porta a porta, el sistema de contenidors intel·ligents i el d'illetes, entre d'altres. L'objectiu final, és el de augmentar l'eficiència i capacitat de reciclatge tot disminuint les deixalles de rebuig.   
 
El vicepresident de la Mancomunitat, Jordi Bosch, es va mostrar agraït de la participació dels representants municipals i els va transmetre la voluntat de la Mancomunitat per aconseguir millors índexs de reciclatge al territori.


trobada Bellvei brossa (MPG)
  • trobada Bellvei brossa (MPG)
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023