L’Ajuntament negocia amb la SAREB la cessió de pisos per a habitatge social

10 de juny de 2020


La regidoria de Benestar social remodelarà la Casa Zafra per augmentar l’acollida d’emergència

 

L’Ajuntament de Cubelles segueix negociant amb la Societat de gestió d'Actius procedents de la Reestructuració Bancària (SAREB) per tal d’aconseguir arribar a un acord de cessió que permeti que el municipi disposi, per primera vegada, d’habitatge social. Des de la regidoria de Benestar social, que és qui deté les competències municipals d’habitatge, s’han establert contactes diversos des de començaments de mandat, subratllant, així, aquesta àrea com una de les prioritats de la seva acció política.

 

L’objectiu del govern municipal passa, doncs, per aconseguir que la SAREB transfereixi una part del seu parc d’habitatges a Cubelles i es pugui destinar a lloguer social. Així mateix, la titular de l’àrea, Alexandra Corvillo, també ha avançat que durant els propers dies s’endegaran converses amb immobiliàries financeres, com el Banc de Santander, amb la mateixa finalitat. “Al llarg del darrer any ens hem reunit amb tots els actors possibles, públics i privats, amb el propòsit d’arribar a acords per poder disposar de pisos destinats a lloguer social, ja que l’Ajuntament no pot assumir econòmicament i en solitari la construcció d’una promoció d’habitatges. Per a l’Incasòl, per exemple, ara mateix no som una primera prioritat, mentre que operadors com cooperatives i fundacions lamenten no disposar de suficients estímuls per part de l’Estat per fer viable l’edificació de pisos socials a municipis com Cubelles. I, pel que fa a l’empresa privada, ens diuen que el volum d’impostos que han de pagar és tan elevat que, posteriorment, els haurien de repercutir sobre el preu final, de manera que no podrien destinar-se a lloguer social”, assegura la regidora de Benestar social, Gent gran i Patrimoni local, Alexandra Corvillo, qui, afegeix que, en conseqüència, el principal objectiu del seu departament passa ara per aconseguir tancar acords amb la SAREB i altres possibles entitats financeres durant els propers mesos.          

 

Increment de l’habitatge d’emergència social

D’altra banda, des de la regidora de Benestar social, conjuntament amb l’àrea de Polítiques d’igualtat liderada per Pilar Juste, s’ha ordenat la remodelació de l’habitatge d’emergència social situat al primer pis del Centre Violeta, més conegut com a Casa Zafra, amb la finalitat d’ampliar la seva capacitat d’acollida i facilitar així una major privacitat dels seus usuaris, en uns moments que acostumen a ser durs des d’un punts de vista anímic i psicològic. El projecte, redactat pels Serveis Tècnics Municipals, preveu la reconversió d’un únic habitatge en tres, de manera que es millora la convivència, es potencia l’autonomia de les famílies que en facin ús i es cobreixen les necessitats detectades per Serveis Socials en aquest àmbit. La previsió és que les obres comencin en breu i que els treballs finalitzin dins d’aquest 2020.         


Façana de l'Ajuntament
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023