Cubelles entra en la fase 1 del desconfinament

18 de maig de 2020


Les principals novetats són que es permet obrir les terrasses de la restauració al 50%, les reunions de fins a 10 persones, la mobilitat dins de la zona sanitària en la mateixa fase 1 i l’obertura de botigues sense cita prèvia

 

El municipi de Cubelles entra el 18 de maig en la fase 1 de desconfinament, després que el govern espanyol hagi atès la petició de la conselleria de Sanitat de la Generalitat de Catalunya per ampliar als municipis del Garraf, el Baix i l'Alt Penedès, entre d'altres, d'aquesta fase que ja s'aplica a les Terres de l'Ebre, Alt Pirineu i Aran i Camp de Tarragona. 

 

Les principals novetats en de la fase 1 és que es permeten les trobades de fins a 10 persones a casa i a l'espai públic, sempre i quan es mantingui la distància social (2m) i la resta de mesures de prevenció. Per a aquestes trobades no hi ha limitació horària. També es permet la mobilitat dins de qualsevol municipi de la mateixa regió sanitària que es trobi en la mateixa fase de desconfinament.

 

Pel que fa a l'activitat econòmica, en aquesta nova etapa del desconfinament les botigues de menys de 400m2 podran obrir sense cita prèvia, sense superar el 30% de l'ocupació màxima i garantint un accès preferent a les persones majors de 65 anys dins de la franja horària destinada a aquests col.lectius (de 10 a 12 i de 19 a 20h.). Es poden fer accions comercials i promocions, sempre i quan s'evitin aglomeracions de persones i els centres de jardinaria i vivers de planta poden obrir sense límit de superfície, si bé cal fer-ho amb cta prèvia. 

 

La restauració també pot tornar a obrir les seves terrasses a l'aire lliure amb una limitació del 50% de les taules respecte a la llicència municipal, mantenint una separació de 2 metres entre taules i amb un màxim de 10 persones per taula, que també hauran de respectar la distància social. En aquest sentit, Cubelles ha anunciat que autoritzarà l’ampliació gratuïta de les terrasses de bars i restaurants en un màxim d’un 50% de la seva ocupació, amb l’objectiu de dinamitzar el sector de la restauració i contribuir així a corregir les pèrdues econòmiques originades per l’estat d’alarma. Els establiments també poden preparar menjar i begudes per recollir en un espai habilitat a l'efecte perquè els clients consumexin al seu domicili. Es recomana fer les comandes per telèfon o Internet

Reobertura de la biblioteca municipal per préstec

La biblioteca Mn. Joan Avinyó reobrirà a partir del 18 de maig el servei de préstec i de devolució sense accés lliure als espais de la sala de lectura. No es podrà accedir a l'interior de les instal·lacions ni fer ús dels ordinadors o tenir espais de lectura en aquesta fase.

 

L'accés estarà limitat per un mostrador amb mampara que només permetrà als usuaris fer el retorn dels llibres i aquests es deixaran en quarantena, sense tocar ni prestar, durant 15 dies. Així mateix, podran sol·licitar quin llibre volen i disposaran d'una prestatgeria on es mostraran, sense poder-les tocar, les novetats de llibres i revistes que estan en règim de prèstec. Si no tenen clar quin llibre volen, podran fer propostes de l'àmbit o temàtica i sel's hi mostraran diferents llibres per a que puguin escollir quin volen. 


Infografia fase 1
  • Mampara biblioteca covid19

Enllaços relacionats

  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023