L’Ajuntament posa en marxa el servei de suport emocional per a la gent gran que se sent sola

9 d'abril de 2020


Un grup de voluntariat, que inclou professionals de la psicologia, els atén telefònicament a diari i avalua totes les seves necessitats

L’Ajuntament de Cubelles ha endegat el servei de suport emocional a totes aquelles persones grans del municipi que es trobin en una situació de solitud. Un cop culminades les primeres 200 trucades telefòniques a persones que ja eren conegudes pel departament de Benestar social per ser usuàries d’algun dels seus serveis, s’han detectat vuit casos de veïns que se senten sols i no disposen d’una xarxa de suport familiar ni d’amistats, i que han estat assignats a diversos voluntaris per tal que els truquin i els hi facin companyia a diari. Entre les persones col·laboradores, també hi prenen part professionals de la psicologia que avaluen el seu estat i altres possibles necessitats.

 

Segons s’ha constatat des de la regidoria de Benestar social, encapçalada per Alexandra Corvillo, es tracta, fonamentalment, de gent gran que, arran del confinament, ha deixat de socialitzar-se amb altres coneguts d’edats i interessos similars i que, sovint, senten por pels efectes de la pandèmia, a banda de no poder mantenir el contacte presencial amb les seves famílies, com a mesura de prevenció de contagi, circumstància que els genera un cert estat d’angoixa.

 

Finalment, en cas que durant el seguiment dels voluntaris es detecti alguna altra necessitat o mancança, aleshores s’informa als professionals del departament de Benestar social per tal d’activar la resta de serveis de l’àrea. 


Atenció telefònica a càrrec d'una treballadora municipal
  • Atenció telefònica a càrrec d'una treballadora municipal
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023