Els serveis de neteja viària desifecten les zones properes a comerços d'alimentació i contenidors

25 de març de 2020


L'Ajuntament demana a la població fer-ne un ús responsable

Els serveis de neteja viària han començat aquest dimecres la neteja i desinfecció dels carrers de Cubelles com a mesura d'higiene per a la contenció del COVID-19. Aquests treballs extraordinaris consisteixen en afegir una base de lleixiu a l'aigua que les màquines ruixen habitualment en les tasques regulars de neteja viària. En aquest cas s'incidirà especialment en les àrees properes als contenidors i a establiments amb concurrència pública com botigues d'alimentació, farmàcies i estanc. 

 

Per altra banda, es recorda a la població la necessitat de fer un ús responsable dels contenidors i els seus entorns. En la darrera setmana s'ha evidenciat un creixent abocament de deixalles, tant voluminosos com poda i brossa de rebuig, fora d'aquests espais. Des de la Mancomunitat Penedès-Garraf s'està duent a terme una desifecció dels mateixos, malgrat que cal seguir abocant les deixalles a dins. Pel que fa als voluminosos, atès que la Mancomunitat ha tancat les deixalleries, cal esperar a la finalització de la situació d'estat d'alarma per treure'ls. Les persones que tinguin la necessitat inajornable d'utilitzar el servei, han de trucar obligatòriament a CESPA (683 385 542) per coordinar la seva recollida.

 

L'incompliment d'aquesta obligació de deixar les deixalles dins dels contenidors, a més, suposa una exposició extra al personal de la neteja viària. En aquests moments, en què la solidaritat entre les persones és tant important, minimitzar també les sortides del personal a recollir voluminosos, poda i altres deixalles, és molt cabdal.

Suspensió de la recollida de poda

Després que la Mancomunitat Penedès-Garraf hagi decidit tancar la planta de compostatge, s'ha hagut de suspendre el servei de recollida de poda porta a porta fins a nova ordre. Es recomana, doncs, a la ciutadania que dipositi aquestes restes als seus jardins mentre no es reobri la planta i es pugui tornar a desenvolupar el servei domiciliari.


desifencció carrers_6.jpg
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023