Ajornat el pagament de l'IBI fins el 20 de maig

23 de març de 2020


Tot i que l'inici del cobrament de la contribució voluntària comença el 4 de maig, el Govern i l'Organisme estudien moure tot el calendari fiscal.

L'Ajuntament de Cubelles i l'Organisme de Gestió Tributària han establert unes mesures en l'àmbit de la gestió dels impostos i taxes, recollint les mesures econòmiques aprovades pel govern d'Espanya i encaminades a minimitzar els efectes econòmics de la crisi sanitària del coronavirus, en especial a les famílies. La mesura més significativa pels cubellencs i cubellenques és la de l'aplaçament del pagament de l'Impost de Béns Immobles, que a Cubelles comença el 4 de maig (primera fracció pels que la tenen domiciliada) i que no s'haurà d'abonar fins el 20 de maig.

 

Així, els terminis de pagament en voluntària de les liquidacions que es troben en període de cobrament han esta ampliats fins el 30 d'abril. En el cas del nostre municipi, aquest ajornament només afectarà als rebuts de l'Impost de Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM), que es troben en període voluntari des del 2 de març i que finalitza el 4 de maig (posterior al 30 d'abril marcat pel govern d'Espanya). Els impostos que s'inicïn en data posterior al 18 de març queden ajornats fins el 20 de maig (Impost de Béns Immobles i IBI de caràcterístiques especials). També queda ajornat fins aquesta data pels contribuents que tenen domiciliada aquesta primera fracció de l'IBI.Malgrat aquesta decisió, el Govern municipal ja estudia una modificació total del calendari fiscal.

 

De la mateixa manera, els ajornaments o fraccionament dels tributs concedits abans del 18 de març s'han prorrogat fins el 30 d'abril, mentre que els que s'hagin concedit amb posterioritat a aquesta data venciran el 20 de maig. 

 

L'Organisme ha informat també que, atesa la situació d'excepcionalitat que estem vivint, no s'estan dictant provisions de constrenyiment, diligències d'embargament ni altres actuacions del procediment executiu. 

 

Per qualsevol consulta sobre la tramitació tributària cal fer-la:


Façana de l'Ajuntament
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023