Reestructuració de freqüències de televisió pel segon dividend digital a Catalunya

10 de febrer de 2020


Els canvis als repetidors de Calafell i Cunit afecten al terme de Cubelles

La Direcció General de Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya ha informat a l’Ajuntament de Cubelles que el Segon Dividend Digital a Catalunya afecta les freqüències de diversos canals de televisió a la nostra població.

 

Cubelles està cobert per diversos repetidors de la zona, alguns dels quals canvien de freqüència. És el cas dels de la Mussara, Calafell Mas Romeu i Cunit. Els canals que canviaran són TV3, Super3/Canal33, 324, Esport3, TV3HD (del 59 al 24); 8tv, Barça TV, Barça TV HD i Rac105TV (del 51 al 56); i La1, La2, 24h, Clan, La1HD i La2 HD (del 57 al 31).

 

La Generalitat recomana que en els habitatges unifamiliars o edificis de pocs habitatges, només caldrà resintonitzar el televisor. Mentre que en els edificis més grans, amb antena comunitària, serà necessari contactar amb una empresa instal·ladora perquè faci les adaptacions oportunes a l’antena i, després, resintonitzar els canals a la televisió.

 

El segon dividen digital és un procés que es porta a terme a tota la Unió Europea, amb l’objectiu d’alliberar part de l’espai radioelèctric per permetre el desplegament de les futures xarxes de comunicació 5G. Aquest procés ha d’estar completat el 30 de juny de 2020.

 

Per més informació podeu fer clic aquí.

 


5G
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023