El Pacte per a l’Ocupació al Garraf fa un balanç molt positiu de les mesures desenvolupades

7 de febrer de 2020


Els agents polítics, socials i econòmics es mostren satisfets amb els resultats dels projectes en marxa en matèria laboral a la comarca

El Pacte per a l’Ocupació al Garraf va celebrar dimarts passat el tercer plenari per fer balanç de les mesures desenvolupades i per planificar noves accions. A la reunió hi van participar com a membres del plenari les alcaldesses dels sis municipis del Garraf (Vilanova, Sitges, Sant Pere de Ribes, Cubelles, Canyelles i Olivella) Abigail Garrido també com a presidenta del Consell Comarcal i Rosa Huguet com a presidenta de NODE Garraf; Josep Maria Romero, secretari general de Comissions Obreres del Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia i Garraf; Carles Teruel, secretari d’organització de la Unió General de Treballadors Garraf-Penedès; Judith Barbacil, en representació dels Serveis Territorials d’Ensenyament Barcelona Comarques i Francesc Torres, rector de l’UPC. També hi van assistir membres de la Taula de seguiment del Pacte formada per regidors i regidores, i personal tècnic dels sis ajuntaments, així com representants de l’UGT, CCOO, UPC, Departament d’Ensenyament, NODE Garraf i la Federació d’Empresaris del Gran Penedès.

 

La presidenta del Consell Comarcal va destacar els resultats obtinguts pel Pacte durant aquest temps, arribant a més de 180 persones en ocupació i 95 persones més que també han trobat feina en l’àmbit de la inclusió amb el Programa Timol. Les alcaldesses del Garraf i els representants del sector econòmic, social i educatiu de la comarca també van intervenir durant el plenari per valorar la feina realitzada i per encoratjar a totes les administracions i entitats que formen part del Pacte per a l’Ocupació del Garraf a continuar treballant en el futur a partir de les diferents mesures i línies d’acció.

 

Al llarg de l’any 2019 s’ha treballat en el desenvolupament d’onze mesures per fomentar l’ocupació a la comarca. En la línia d’ocupació, amb el lideratge de l’Ajuntament de Sitges, s’han consensuat tres tipus d’incentius per les empreses (econòmics, fiscals i de reconeixement) i s’han creat els guardons Empresa Origen Garraf pel destacar la tasca d’empreses arrelades a la comarca. També s’ha sistematitzat la metodologia de treball de les diferents actuacions, amb el lideratge de l’IMET, per optimitzar la tasca dels diferents serveis d’ocupació de la comarca.

 

De la mateixa manera, s’ha implementat el programa d’ocupació i formació per persones en situació d’atur de llarga durada i el programa de reinserció per a persones majors de 45 anys, per donar resposta als col·lectius més vulnerables i més afectats per l’atur a la comarca. Aquestes mesures s’han implementat des de la Taula Comarcal d’Ocupació a través de diversos programes del SOC com Treball i Formació, 30 Plus, Ubicat, Enfeina’t i Projectes Innovadors i Experimentals, en coordinació amb els sis ajuntaments i el sector empresarial. D’altra banda, s’ha implementat el programa integral per a la inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual, disminució física i trastorn de salut mental a través de tres programes liderats per l’IMET, que es treballen en clau comarcal i de forma coordinada: Programa Timol, Programa MATÍ-OTL i Programa Margalló.

En les línies d’innovació social i tecnològica, i ocupació en l’àmbit de la dependència, liderades pel Consell Comarcal del Garraf i l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, s’ha constituït el grup de treball del projecte Envelliment actiu i saludable, i dependència, que ha elaborat un informe per a identificar divuit nous perfils professionals, així com propostes de millora en la formació reglada i no reglada, i en el model de gestió de la dependència. Finalment, en la línia de formació, s’ha creat el Consell de la Formació del Garraf, per a identificar les necessitats formatives de la comarca i coordinar l’oferta actual. També s’ha creat, amb el lideratge del Consell Comarcal del Garraf i el suport de la UPC, una aplicació web anomenada Borsa de pràctiques i formació per a millorar l’accés a la informació relacionada amb els recursos de formació i a l’oferta de pràctiques de les empreses de la comarca.

 

Igualment, s’ha treballat en el foment de les vocacions científiques i tecnològiques en clau de gènere amb el suport de la Federació d’Empresaris del Gran Penedès i el Centre de Recursos Pedagògics del Garraf per tal d’estimular l’interès en els estudis científics i tecnològics entre l’alumnat i professorat dels centres educatius i membres del sector empresarial de la comarca. Per a aquest any es preveu treballar en mesures relacionades amb el salari de referència en la gestió d’ofertes i les clàusules social i mediambientals, en la línia d’ocupació. També es crearà un sistema d’incentius o ajudes econòmiques per a facilitar els desplaçaments, es faran propostes per a l’actualització de l’oferta formativa, la transició escola-treball i l’impuls de l’anglès com a idioma transversal en formació per a l’ocupació. Pel que fa a la línia de retenció de talent, es preveu la realització d’un estudi sobre el perfils professionals no ocupats a la comarca, i en la línia d’emprenedoria, es treballarà en diferents accions de suport a professionals independents.


Pacte Ocupació Garraf
  • Pacte Ocupació Garraf
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023