Inscripcions obertes a l’activitat: Vols ser arqueòleg per un dia?

8 de gener de 2020


Els participants realitzaran excavacions al jaciment ibèric de la Mota de Sant Pere el 19 de gener

Vols ser arqueòleg per un dia? és el títol de l’activitat que organitza la regidoria de Patrimoni que ofereix la possibilitat d’excavar al jaciment ibèric de la Mota de Sant Pere i experimentar, juntament amb els arqueòlegs encarregats del projecte,  la descoberta d’aquest important jaciment.

 

L’activitat es realitzarà el diumenge 19 de gener de les 9.30 a les 17.00 hores i les places estan limitades a 25 persones. S’hi poden inscriure adults i infants a partir de 10 anys acompanyats d’un adult.  La inscripció cal fer-la per correu-e a Charlierivel@cubelles.cat indicant nom, cognoms, municipi de procedència, edat i un telèfon de contacte. El dia de l’activitat cal dur calçat i roba còmode, roba d’abric i barret. S’oferirà dinar per tots els assistents, per la qual cosa caldrà informar d’al·lèrgies alimentàries, si s’escau.

 

Les excavacions de la Mota de Sant Pere tenen delimitades dues fases històriques del període ibèric ple (s.IV aC) i ibèric antic (s. V aC). A banda d’una quantitat ingent de ceràmica ibèrica i grega, l’any 2018 s’hi va localitzar una petita fossa amb una ovella d’una setmana de vida i una altra fossa amb un neonat o perinatal enterrats al costat d’un altar. En aquella època, el jaciment estava envoltat d’aigua, a tocar del riu Foix, que era la via de penetració de mercaderies més important de la zona, cosa que li confereix un caràcter cosmopolita, comercial, portuari, en contacte amb altres cultures mediterrànies com ara la cartaginesa o púnica, la grega i la romana.


Treballs d'excavació
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023