Finalitzen les obres de la plaça del Passatge Anxaneta

19 de desembre de 2019


El Govern municipal està culminant un final d’any de gran impacte inversor en l’espai públic

Les obres de remodelació de la plaça ubicada davant del passatge Anxaneta van concloure, oficialment, el passat 18 de desembre, amb l’acte de recepció en el qual van prendre part l’Alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll, el regidor d’Espai Públic, Josep Maria Hugué, els representants de l’empresa Folch i els tècnics municipals. Les obres han tingut un cost, tant de la remodelació com de l’adequació de les voreres de l’entorn, que s’han adaptat al Pla d’Accessibilitat, i de les zones ajardinades proper als 130.000€.

 

El regidor d’Espai Públic, Josep Maria Hugué, va destacar la “dignificació d’aquest racó de l’Eixample Nord”. Es tracta d’un espai públic que no s’utilitzava perquè quan plovia hi havia escorredisses de terra, que fins i tot malmetien el clavegueram i les cases del veïnat per les filtracions de terra. Segons l’arquitecte municipal, Antoni Guillamón, les obres, que formen part del Pla d’Accessibilitat, “la plaça era impracticable per les correnties d’aigua que havien deformat el paviment de terra i l’arrossegament de terres provocava problemes en la xarxa de clavegueram”. Es va plantejar una reforma que combina el paviment dur amb parterres enjardinats i una actuació important en la recollida d’aigües, per la pendent que té la plaça. S’han canalitzat les aigües pluvials cap a un dipòsit de retenció que s’ubica a la part més baixa de l’espai que està connectat amb la xarxa d’aigües i evita els problemes que tenia la plaça. A més, s’ha reordenat l’arbrat i el mobiliari de l’espai.

 

Amb la finalització d’aquesta obra es completa una triple reforma d’espais públic com la plaça de Catalunya, la plaça Reinaxença i la mateixa plaça Anxaneta. A més, el Govern municipal està actuant en altres espais públics, com la zona infantil i les zones verdes del parc dels Pobles d’Espanya, que tindrà una segona actuació en l’adequació de l’accessibilitat, o les voreres de diversos carrers de la zona Marítima. Hugué destacat l’important “esforç inversor que ha fet aquest Govern per tal d’anar adequant de forma progressiva l’espai públic”.

 

Una dels propers projectes que s’han presentat a subvenció, en aquest cas al PUOSC, és l’espai ubicat a la confluència dels carrers Josep Mestres, Pg. Vilanova, Eduard Toldrà i Castellers. En aquesta zona es projecte una remodelació similar a la de la plaça Anxaneta, ja que la problemàtica és forma similar.


Plaça Anxaneta
  • Recepció obres plaça Anxaneta
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023