L’Ajuntament presenta dos projectes al PUOSC 2020-2024

5 de desembre de 2019


Proposa la reforma de la plaça del capdamunt del pg. Vilanova i una canalització d’aigües pluvials a Mas Trader



L’Ajuntament de Cubelles ha sol·licitat al Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) de la Generalitat 2020-2024 el finançament necessari per a dos projectes. D'una banda s'ha demanat una subvenció per millorar l’accessibilitat de la plaça situada a dalt de tot del passeig Vilanova, al creuament amb el carrer de Josep Mestres i el carrer d’Eduard Toldrà. De l’altra, es planteja subvencionar la construcció d’un nou eix pluvial al carrer del Gessamí, a Mas Trader, en aplicació del Pla Director de Clavegueram.

 

El projecte de la plaça del capdamunt del passeig Vilanova pretén donar continuïtat al Pla d’Accessibilitat en aquest punt del municipi pavimentant aquest espai. D’aquesta manera, a banda de convertir-lo en una zona completament accessible, s’aconseguiria resoldre els problemes de moviment de terres del paviment actual que s’origina després d’episodis de pluges. Aquesta plaça també s’equiparia amb un parc de jocs infantils. El pressupost del projecte és de 119.437,13 euros i la proposta és de dur a terme aquests treballs durant l’any 2021.

 

La segona proposta de finançament a través del PUOSC, la construcció d’un nou eix pluvial a Mas Trader. Es tracta de la Fase 1 que abasta de la meitat del carrer Gessamí fins al carrer de l’Assutzena i cap a la llera del riu Foix. Es tracta d’una actuació de prioritat mitja contemplada dins del Pla Director de la Xarxa de Clavegueram de Cubelles, que data del desembre de 2010 pressupostada en 457.604,73 euros. Es proposa la construcció d’una reixa de captació transversal al carrer, així com la canalització d’un calaix que desaiguaria cap al riu Foix a través d’uns embornals. Un projecte que es preveu executar el 2024.

 

La convocatòria 2020-2024 del PUOSC té l’objectiu d’impulsar obres que ajudin al desenvolupament del món local. Una de les línies de subvencions està destinada a ajuntaments i consells comarcals per a obres i serveis de competència municipal.


  • Plaça pg. Vilanova
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023