La meteorologia no impedeix un nou èxit de la Cubermut

24 de setembre de 2019


La tercera edició de la fira del vermut es consolida amb èxit de públic i vendes



La tercera edició de la Cubermut, la Fira del vermut i l’aperitiu de Cubelles ha superat els resultats obtinguts el segon any. En aquesta edició s’han venut gairebé 1.700 gots commemoratius de la Cubermut i més de 500 copes commemoratives de Cubelles Tot un Món.

 

Enguany s’han incrementat també el nombre d’expositors respecte l’edició anterior, passant de 21 a 25. Majoritàriament aquest augment ha estat gràcies a la participació de nous expositors de vermut, com Cabecita Loca, El Bandarra, Casa Mariol i també la pràctica totalitat de les vermuteries del municipi, que arran de l’èxit de l’edició anterior han decidit participar. Tanmateix assenyalar que l’afluència de gent durant aquesta Cubermut s’ha concentrat majoritàriament durant el diumenge, entre 13.00 h. a 15.00 h..

 

El temps ha estat protagonista indirecte d’aquesta edició, fent que el dissabte per la pluja l’afluència de públic fos notablement inferior a l’any passat, tanmateix, el nombre de degustacions de vermut venudes (més de 5.000) ha estat pràcticament igual, i el nombre d’aperitius, racions i/o tapes (gairebé 8.000) ha estat superior. 

 

També es van realitzar amb molta acceptació i satisfacció entre els seus assistents  tallers de maridatges de vermuts (BlancaFlor, Equinox, Massana i Cubermut) amb formatges realitzat per 12 DO’s i la formatgeria del Garraf.

 

Enguany l’oferta musical ha estat amenitzada amb concerts de Apocadixie Cotton Pickers, Djangolé i Smile Trio. Novament també s’ha comptat amb la participació dels Swingnàtics de Cubelles. Cal assenyalar la participació dels Castellers del Foix, que va oferir una diada castellera per primer cop a la Cubermut.

 

La regidora de Turisme, Comerç i Fires, Trinitat Vicente, ha valorat “molt positivament la Cubermut, per l’impacte econòmic tant directe com indirecte”. De fet, s’estima un impacte per sobre els 30.000€ que “afavoreix al sector de la restauració i desestacionalitza l’oferta”. Cal fer també especial menció, a les dades facilitades per l’Oficina Municipal de Turisme, que a part de vendre els gots de la Cubermut, ha tornat a constatar en aquesta nova edició el gran nombre de visitants provinents de fora del municipi, tant de la comarca com de tot Catalunya, així com la bona acceptació de la proposta, ubicació i l’ambient festiu i familiar regnant.

 

Des de la regidoria de Turisme, Comerç i Fires es vol agrair especialment la col·laboració dels expositors de vermut i locals, així com la dedicació del personal de l’àrea de Desenvolupament local, en aquesta nova edició. Paral·lelament es valora molt positivament l’esdeveniment, pel que comporta la promoció i la innovació constat del municipi, amb noves propostes originals que contribueixen a la desestacionalització a finals del mes de setembre, així com per l'impacte econòmic positiu pel municipi en general i en particular pel sector de la restauració.


  • Taller maridatge Cubermut 2019
  • Castellers del Foix Cubermut
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023