Un home de 47 anys perd la vida a la platja de la Mota malgrat l’atenció immediata del servei de socorrisme municipal i el personal del SEM

8 de juliol de 2019


L’Ajuntament de Cubelles trasllada el seu condol a la família de la víctima i demana màxima precaució a tots els banyistes

Un home de 47 anys va perdre la vida diumenge passat a la platja de La Mota com a conseqüència del temporal i la mala mar registrada a tot el litoral del Garraf. Els fets haurien ocorregut cap a les 11.30 h. quan uns banyistes van alertat al 112 després de trobar un home inconscient a l’aigua. En les tasques de rescat hi van prendre part, a banda dels banyistes, el personal del servei de socorrisme municipal de Cubelles; unitats del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), amb un helicòpter inclòs; els Mossos d’Esquadra, i efectius de la Policia Local sense que, tanmateix, es pogués fer res per salvar-li la vida tot i practicar-li diverses tècniques de rehabilitació durant més de vint minuts.

 

Així mateix, durant tota la jornada de diumenge, els efectius del servei de socorrisme municipal van completar més de 25 intervencions a causa de la mala mar, obligant a hissar la bandera informativa vermella a tot el litoral.

 

Des de l'Ajuntament de Cubelles es lamenta aquesta pèrdua irreparable i es vol traslladar el més sincer condol a la família de la víctima.

Servei de socorrisme municipal

Les platges de Cubelles disposen des d’aquest cap de setmana d’un servei de vigilància i actuació marítima a càrrec de l’empresa Aunar que estarà operatiu fins que es desplegui completament el servei de socorrisme adjudicat per l’Ajuntament de Cubelles, que enguany s’ha endarrerit unes setmanes a causa d’haver quedat desert fins a en dues ocasions el concurs que regula la seva adjudicació. El canvis normatius introduïts per la Generalitat han comportat un enduriment de les condicions i preparació per exercir de socorrista, motiu pel qual la licitació no ha estat adjudicada fins a una tercera convocatòria, tal com també es va explicar a tots els grups municipals en una Junta de Portaveus reunida el 4 de juliol passat.

 

Per tal de garantir la seguretat a les platges i minimitzar al màxim els riscos, el dissabte 6 de juliol es va posar en marxa un dispositiu de socorrisme amb quatre efectius, dues motos aquàtiques i un quad terrestre per patrullar i actuar, si és necessari, a tot el litoral cubellenc. Els equipaments són els mateixos que disposarà el servei de socorrisme un cop entri en funcionament, si bé el nombre d’efectius desplegats a les platges serà encara superior.

 

Finalment, el Govern de Cubelles vol desmentir, com va informar erròniament Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya, que la platja de la Mota no disposés de servei de socorrisme i lamenta que alguns mitjans de comunicació se’n fessin ressò sense contrastar ni verificar la informació mitjançant l’Ajuntament de Cubelles.

 

L’Ajuntament lamenta enormement la pèrdua d’una vida humana i fa una crida a totes les persones usuàries de les platges de Cubelles a tenir la màxima precaució en tot el litoral, ja sigui dins del període i horari de servei de socorrisme com a fora.


SICTED platja La Mota
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023