Cubelles s’adhereix al projecte cultural 'Enyorança, Catalunya Avui', impulsat per l’Ajuntament de Manresa

13 de març de 2019


La iniciativa consisteix en la confecció d’una estructura en forma de barraca amb pots de vidre plens de terra procedent dels 947 municipis catalans

L’Ajuntament de Cubelles s’ha afegit al projecte cultural Enyorança, Catalunya Avui, ideat per l’artista danès Michael Kirkegaard amb el suport del departament de Cultura de Manresa i que tracta sobre la transcendència de la identitat en les persones, més enllà del seu origen.

 

La proposta consisteix en l’erecció d’una estructura expositiva en forma de barraca a partir de tot un seguit de pots de vidre plens de terra procedent dels 947 municipis del país. L’objectiu passa per confegir una biblioteca-arxiu de la terra de Catalunya, recollida en flascons directament pels alcaldes i alcaldesses de cadascuna de les viles, en la seva condició de representants del veïnat dels seus municipis. La idea és mostrar també la textura i el color propi del terrós de cada territori i que els pots quedin protegits per una barraca inspirada en el requadre vermell de la pintura La Masia, de Joan Miró.

 

L’alcaldessa de la vila, Rosa Fonoll, ha recollit la terra directament de l’hort de la seva família, un dels darrers vestigis de camp de conreu ubicat al nucli antic de la vila. L’exposició es podrà veure al Centre Cultural El Casino de Manresa del 3 de maig al 23 de juny d’enguany.  


Moment de la recollida de la terra
  • Moment de la recollida de la terra a l'hort.
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023