Presentat el 'Protocol i Pla d’actuació davant les agressions sexistes en espais d'oci'

7 de març de 2019


El document ha de regir a les festes populars de la vila, preferentment el carnaval, la Festa Major i el Cerkabirra

L’àrea de Polítiques d’igualtat ha presentat al conjunt dels grups municipals de l’Ajuntament de Cubelles el Protocol i Pla d’actuació davant les agressions sexistes en espais d'oci que ha de servir per prevenir i combatre les violències sexuals a les festes populars, principalment el carnaval, el Cerkabirra i la Festa Major. El document, redactat per l’observatori Noctambul@s i exposat per la reconeguda advocada Carla Vall, ha estat elaborat després de vuit mesos de sessions de treball, dutes a terme entre octubre de 2017 i juny de 2018. Les reunions han tingut per objecte abordar les diverses percepcions respecte a qüestions de gènere, seguretat i dinàmiques relacionals en els espais d’oci, així com la dimensió de les realitats dels joves de la vila.   

 

La redacció final del protocol presenta el següents objectius específics:

 

Objectiu 1. Generar espais de llibertat en contextos de festes i festes populars. En especial, per a les dones i persones LGTBIQ+.

 

Objectiu 2. Prevenir, sensibilitzar i formar a totes les persones implicades activament a les festes i festes populars per a què puguin esdevenir agents detectors i interventors en situacions de violències sexuals als espais festius.

 

Objectiu 3. Dotar de recursos específics de prevenció, detecció, atenció i reparació en l’abordatge de les violències sexuals als espais d’oci.

 

Objectiu 4. Identificar, visibilitzar i actuar sobre aquelles violències sexuals més normalitzades i invisibilitzades que pateixen les dones i persones LGTBIQ+ en els espais d’oci.

 

Objectius 5. Promoure la corresponsabilitat de totes aquelles persones que formen part de la festa per eradicar els comportaments, les actituds i les manifestacions masclistes i lgtbifòbiques.

 

Objectiu 6. Promoure el punt de vista, la presa de decisions i l’acció de les dones i de les persones LGTBIQ+ en els espais d’oci.

 

Objectiu 7. Incorporar la perspectiva de gènere als diferents àmbits i espais que interaccionen en el disseny, l’organització i la implementació de les festes populars.

 

Un cop compartit amb els grups municipals del consistori, el document haurà de ser debatut i votat en una sessió plenària, presumiblement la del mes de març, malgrat que encara no està confirmat.     


Presentació del document durant una Junta de portaveus
  • Presentació del document durant una Junta de portaveus
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023