Comencen els treballs de camp per a l’elaboració del mapa del Patrimoni Cultural Local

6 de març de 2019


Les feines permetran recollir tots els elements propis de Cubelles immobles, mobles, documentals, immaterials i naturals

Les feines d’elaboració del futur mapa del Patrimoni Cultural Local ja s’han posat en marxa. Des de començaments de mes, la consultoria Tríade Serveis Culturals, que és l’empresa encarregada dels treballs mitjançant la Diputació de Barcelona, ha iniciat el treball de camp per conèixer i inventariar de primera mà tot el patrimoni immoble, moble, documental, immaterial i natural de Cubelles.

 

La companyia, que ja es va reunir fa un parell de mesos amb representants del govern, tècnics municipals i membres del Grup d’Estudis Cubellencs Amics del Castell per tal d’explicar-los la iniciativa i presentar el seu primer buidatge d’elements materials i immaterials, revisarà sobre el terreny la primera proposta elaborada, alhora que recollirà tot allò nou que es pugui detectar sobre el terreny. El mapa inclourà, també, objectes de propietat privada per tal que siguin inclosos al web específic creat per la Diputació de Barcelona. Tot plegat, pensat per garantir que es puguin establir mesures de recerca, protecció, conservació i rendibilització social.              

 

El mapa inventaria, mitjançant una fitxa detallada que inclou una fotografia actual, ubicació, ús i altres dades d’interès, tots els elements patrimonials de Cubelles, tant materials (edificis, infraestructures, conjunts arquitectònics, col·leccions...) com immaterial (festes, músiques...).

 

Cada mapa s'hi acompanya d'una memòria que fa una valoració global del conjunt patrimonial del municipi. Aquesta eina permet consultar les dades del municipi concret, o de diversos municipis, segons els vostres interessos. La presència d'un element dins el mapa de patrimoni no implica cap més protecció legal que aquella que s'especifica a l'apartat corresponent. 


Can Travé

Enllaços relacionats

  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023