Consum presenta la seva memòria del 2018 en què es van recuperar 6.000€ directes pels consumidors locals

29 de gener de 2019


També destaca la bona acollida de les campanyes endegades

L’oficina municipal d’informació al consumidor de Cubelles (OMIC) publica la seva memòria anual on cal destacar, com a trets més remarcables, l’increment d’accions de foment de consum responsable com les campanyes al mercat i els tallers i activitats d’educació en consum.

 

En total, s’han atès 309 casos d’aquests s’han derivat 147 reclamacions, 7 denúncies/queixes i 155 consultes d’informació. El 80% han estat per via presencial. De les reclamacions s’ha pogut recuperar gairebé 6.000€, a banda de les resolucions favorables al consumidor que no es poden quantificar econòmicament com retorn de productes, talls de subministrament bàsics, reparacions en garantia etc. També cal destacar l’atenció d’assessorament de clàusules abusives dels préstecs hipotecaris facilitat per Diputació de Barcelona, mitjançant un conveni amb el col·legi d’advocats de Barcelona on s’ha atès 43 casos.

 

Es van realitzar dues campanyes al mercat setmanal dels divendres per potenciar l’ús d’envasos reutilitzables i per fomentar l’estalvi de llum mitjançant el bescanvi de bombetes incandescents per bombetes led amb un 50% de descompte. Aquesta darrera acció es va fer amb la col·laboració del comerç local i per aprofitar i explicar el canvi en el bo social.

 

Així mateix, i en la mateixa línia de sensibilització i informació, l’OMIC disposa de un espai mensual al programa Cubelles a les 10, a Ràdio Cubelles, on es tracten els temes de més actualitat relacionats amb el consum responsable.

 

S’ha tornat a impulsar la setmana de consum responsable, fent-la just la setmana abans del començament de les compres de Nadal, per fer conscienciar a la població de fer unes compres seguint criteris de sostenibilitat i responsabilitat. Pel que fa als tallers, aquests s’han concentrat a les escoles i, aprofitant la recent inauguració de la reforma dels safareigs municipals, se’n va fer un per ensenyar a fer sabó artesanal amb oli reciclat.

 

Finalment, s’ha col·laborat en fires i activitats com la Fira de Nadal, amb un taller adreçat a infants per fer un nadal mes sostenible; la cursa de Puig de Tiula i una xerrada sobre economia domèstica al Centre Violeta, entre d’altres.


Sabó safareig setmana consum responsable
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023