En marxa la segona fase de l'inventari i moviment del mobiliari de Can Travé

27 de novembre de 2018


És una tasca prèvia a les obres de l'estructura de l'edifici

L’empresa Veraicon es troba realitzant la segona fase de l’inventari del mobiliari i els objectes de Can Travé, així com la preparació d’aquests per al seu trasllat fora de l’edifici i el tractament per a la seva conservació. Aquestes feines són urgents i necessàries per poder afrontar les obres de l’estructura de l’edifici, que està afectat per una plaga de xilòfags

 

L’empresa adjudicatària d’aquestes tasques ja va realitzar la primera fase de l’inventari, que ara completarà amb una tasca d’etiquetat, siglat i amidament de cada peça, de tal manera que un cop aquestes es moguin de l’interior de l’edifici sigui molt senzill reubicar-les un cop executades les obres estructurals. A continuació, l’empresa prepararà els objectes perquè l’empresa Ibertrac porti a terme el tractament d’aquests. Aquestes dues intervencions tenen un pressupost total de 70.648,75€.

 

Verónica Pérez, cap de projectes de Veraicon, ha explicat que aquestes tasques de completar l’inventari s’allargaran fins a finals del mes de gener, quan ja començaran a fer el moviment de peces. Can Travé alberga prop de 15.000 objectes, que s’han catalogat en tres estat “els que tenen valor patrimonial, els que en tenen per context i els que no tenen valor”. Precisament aquesta última categoria podria optar-se per no tractar-los i eliminar-los “perquè no són representatius d’una època o un estil, estan en mal estat i el valor de l’objecte no justifica el seu tractament”.

 

Els tècnics municipals i les empreses Veraicon i Ibertrac cerquen ara una nau on reubicar els objectes durant un període aproximat de dos anys i on rebran un tractament d’anòxia. Aquesta feina es farà fora de Can Travé perquè a l’edifici no hi ha cap espai on poder-los tractar. Pérez explica que l’anòxiaconsisteix en eliminar l’oxigen, que fa que els insectes es morin i facilita eliminar les plagues de xilòfags i altres que tenen els mobles per haver estat en un lloc tancat durant un període llarg, i permetrà fer un millor condicionament dels objectes i perllongar la seva vida”. 


Inventari Can Travé
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023