La carretera de Mas Trader i el camí de les Tortes s’unificaran i es convertiran en carretera local

9 de novembre de 2018


El Pla zonal de la xarxa local de carreteres estableix que la propietat del vial passarà a ser de la Diputació de Barcelona i l'actuació s'executarà en els propers anys

Quatre camins de la comarca del Garraf s’han incorporat a la proposta del Pla zonal de carreteres locals de la demarcació de Barcelona, després de diverses fases de consultes i reunions. Així ho van comunicar representants de la Diputació de Barcelona -ens redactor del pla- en una reunió celebrada dimarts passat, amb la participació de representants del Consell Comarcal del Garraf i dels municipis de CubellesOlivella, Canyelles i Sitges, que han quedat inclosos a la proposta definitiva.

 

El Pla contempla que el camí de les Tortes i la carretera de Mas Trader s’unificaran i es convertiran en carretera local, per a connectar el nucli de Cubelles amb les urbanitzacions, fins a Costa Cunit. També la millora del camí de la Cogullada a Canyelles, el Camí d’Olivella a la Plana Novella i la carretera de Castelldefels als municipis de Sitges i Olivella. En aquests tres casos, i un cop analitzades les propostes, el Pla proposa mantenir-los com a camins i fer actuacions de seguretat viària. 

 

Aquestes actuacions s’executaran durant els propers anys, tenint en compte el seu emplaçament en entorns urbans o en espais naturals. L’objectiu del Pla és la millora de la seguretat viària i suposarà una inversió a la comarca d'entre 2,5 i 3 milions d'euros. La Diputació serà titular dels camins que passin a ser carretera i en els altres casos se n’encarregarà del manteniment, en conveni amb els ajuntaments.

 

Antecedents

L’any 2016 es va presentar la diagnosi dels camins susceptibles de convertir-se en carretera a la comarca del Garraf. En aquell document es va analitzar un conjunt de camins que, d’acord amb el seu ús, morfologia i estat, podien ser considerats com a carretera local. Després dels treballs entre els ajuntaments i l’ens comarcal, el Ple del Consell Comarcal de setembre de 2016 va ratificar la proposta consensuada d’elevar a la Diputació de Barcelona els quatre vials que finalment s’han inclòs al Pla zonal. El passat mes de juliol, la Diputació de Barcelona va aprovar el Pla que incorpora els quatre vials acordats i es va obrir un període d’exposició pública.


Pla zonal camins Garraf
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023