L’Ajuntament inverteix mig milió d’euros en millores a la xarxa d’enllumenat públic

12 de juny de 2018


Les actuacions han consistit, principalment, en la substitució de cablejat, noves canalitzacions i canvis d’equips lumínics energèticament més eficients

L’àrea de Desenvolupament urbà de l’Ajuntament de Cubelles ha invertit al llarg dels darrers mesos un total de 446.496,26 euros (IVA inclòs) per tal d’adequar i millorar una part significativa de l’enllumenat públic de la vila. En concret, s’ha actuat en una vintena de carrers (consulta quadre adjunt) i, principalment, les obres han consistit en la substitució de cablejat defectuós, noves canalitzacions, canvis d’equips i reposició del paviment existent.

 

D’entre les feines més rellevants, destaca la instal·lació de nou punts nous de llum al parc de Santa Maria; quinze noves lluminàries LED de baix consum a les zones enjardinades del carrer del General de Moragues; divuit fanals al passeig de la Marina, i, entre el carrer Gallifa i el de Sant Antoni, s’han ubicat tres punts nous LED i, alhora, s’han substituït sis fanals per llumeneres de baix consum. En total, s’han obert 2.120 metres de canalitzacions i s’han estès 3.435 metres de cables conductors. Arran de les millores, a més, s’ha assolit un estalvi d’11.475 KWh a l’any, el que significa una reducció anual d’un 44% de la despesa energètica.            

 

El seguit de mesures executades parteixen de les inspeccions dutes a terme per l’empresa Tüv Rheinland entre els anys 2012 i 2014 i que recollien un seguit de defectes a les instal·lacions que ara han estat completament esmenats, tal com estableix el certificat de qualitat emès per l’òrgan de control pertinent. Així mateix, des del departament de Serveis tècnics municipals també s’ha aprofitat per incorporar una sèrie d’actuacions pensades per millorar i reforçar el confort lumínic de les vies, l’estètica global de les instal·lacions i la seva eficiència energètica.      


Obres de millores a l'enllumenat públic
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023