Cubelles celebra els 10 anys del Voluntariat per la llengua (VxL)

15 de maig de 2018


La presentació del llibre ‘Flora medicinal del Penedès’, una ballada de sardanes i la tertúlia al Punt de trobada van ser els actes commemoratius

Cubelles ha celebrat els deu anys del Voluntariat per la llengua (VxL) al municipi, un projecte que s’iniciava amb les primeres trobades del VxL al Centre Social. Aquest va ser l'inici de les tertúlies obertes a tota la població, perquè qualsevol persona interessada en el programa el pogués conèixer i també pogués compartir i practicar el català durant una hora en un ambient distès i relaxat. El Punt de trobada s'ha mantingut amb regularitat el tercer dijous de cada mes, a les set de la tarda, durant tots aquests anys.

 

Paral·lelament des del Servei de Català del Garraf i de Vilanova i la Geltrú, en col·laboració amb la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Cubelles, s'han format un centenar de parelles lingüístiques i s'han organitzat activitats regularment per difondre el programa a la població i fomentar el coneixement i l'ús del català.

 

La presentació del llibre Flora medicinal del Penedès. Plantes remeieres de camps, vinyes i marges organitzada amb la col·laboració del Grup d'Estudis Cubellencs (GEC) Amics del Castell, va ser el tret d'inici dels actes que es van fer a l'abril per commemorar l'aniversari. La diada sardanista del diumenge 15 d'abril, organitzada per l'Agrupació Sardanista Anella Oberta, a la plaça de la Sardana, amb la cobla Maricel, va ser l'acte central que va servir per agrair i reconèixer la dedicació i la participació a les persones i entitats adherides que durant aquests anys participen i donen suport al programa.

 

Abans del lliurament dels diplomes de reconeixement a càrrec de l'Alcaldessa, Rosa Fonoll, i la regidora de Cultura, Ester Pérez, els voluntaris i aprenents van fer una anella de germanor per ballar junts la sardana Joiós aniversari, d'Antoni Albors, que la cobla va dedicar al Voluntariat per la llengua.

 

La tertúlia del mes d'abril va servir per parlar i compartir els records entre les persones participants i preparar altres activitats de cara al futur.


10 aniversari VxL

Enllaços relacionats

  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023