El Govern i el Servei de Patrimoni de la Diputació es reuneixen per seguir treballant en la recuperació del Castell i l’entorn

6 d'abril de 2018


L’Alcaldessa i la regidoria de Cultura han sol·licitat a l’organisme provincial destinar els propers recursos a la recuperació de la plaça

Rosa Fonoll, Ester Pérez i José Manuel Écija, en representació del Govern, i Josep Ramon Mut i Joan Closa, com a diputat de Patrimoni i cap del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL) de la Diputació de Barcelona, respectivament, es van reunir el 6 d’abril per seguir treballant en la planificació de la recuperació del Castell de Cubelles i el seu entorn. La trobada, a la que van assistir també personal tècnic de Cultura de l’Ajuntament de Cubelles, va servir per centrar els futurs recursos en la recuperació de la plaça.

 

El mur de la plaça del Castell va caure el 30 de setembre de 2003, arran d’unes fortes pluges al municipi. Un gran forat es va obrir al mig de la plaça i va provocar una esllavissada del mur de pedra al carrer Joan Roig i Piera. Durant les obres de reparació del mur es van trobar possibles restes arqueològiques, que van retardar les tasques, que van acabar reconvertint el mur en un talús.

 

Un cop finalitzades les obres de restauració de la planta noble, que ha permès obrir aquest espai a la ciutadania en unes visites guiades que se celebren el primer cap de setmana de cada mes de forma concertada, el Govern municipal aposta per seguir la rehabilitació per la plaça del Castell. “Volem recuperar un gran espai social de la vila, llargament reclamat per la ciutadania com un espai públic de referència”, ha explicat l’Alcaldessa Rosa Fonoll. El SPAL, que coincideix que la millor opció per seguir la recuperació del Castell i el seu entorn és recuperar la plaça, estudiarà la possibilitat de redactar el projecte de refer el mur, la plaça i l’encaix d’aquesta amb la trama urbana que connecta aquest espai amb la plaça de la Vila i les cases del Castell. Precisament, per a aquestes, la Diputació treballa en una proposta tècnica per a la seva futura restauració que es podria lliurar dins d’aquest mateix any 2018.


Castell de Cubelles

  • Visita Josep Ramon Mut i SPAL
  • Icone facebook
  • Icone impressora