Rutes per la natura - Itinerari 1


Plaça del Castell, Les Salines, Platja de la Mota, Desembocadura del Foix, Plaça del Castell.

 

Fàcil.

Horari: Dues hores, a peu.

100% Ciclable (recordar que al Passeig Marítim no és permès anar amb bicicleta).

 

Itinerari, pensat per anar en família, de menys de set quilometres de longitud i d’unes dues hores de durada, sense comptar les parades i a un ritme normal d’excursionista, i sense cap tipus de desnivell, molt planera, i que no té dificultats específiques.

 

Ens portarà a través d’una petita zona agrícola anomenada Mars Mortes, nom que prové de les aigües estancades que es formaven, antigament, a la plana amb el moviment de la línia de la costa. En aquest indret  trobarem el món de la pagesia i a tocar de la Tèrmica i a l’ombra de la seva xemeneia, es pot observar una forma d’energia no tan contaminant (una bomba d’aigua on es fa servir la tracció animal).

 

Arribarem a la costa i podrem gaudir del mar amb el soroll del trencar de les ones i l’olor característica de la mar, tot passejant pel Passeig de la Mar Mediterrània o per la sorra de la Platja de la Mota, fins la desembocadura del Riu Foix. La desembocadura es va rehabilitar l’any 1999 guanyant per al municipi un petit espai molt agradable, on amb una mica de sort hi podrem trobar algun ànec o cigne.

 

Després de gaudir al Passeig Marítim enfilem cap a muntanya,  passarem la via del tren, i als Jardins de Gaudí, uns gronxadors faran les delícies dels més menuts. Per acabar l’itinerari, fem una visita a l’exposició permanent dedicada a Charlie Rivel, ubicada al costat de l’oficina de Turisme, a la Plaça del Castell.


Centra els elements al mapa

  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023