2018 Fira Medieval


Lona Cubelles Medieval 2018 01

La Fira Medieval arriba a la seva setena edició consolidada com una fira de referència del calendari municipal. Enguany, Cubelles Medieval compta amb un cartell de luxe, realitzat per la famosa il·lustradora Pilarín Bayés, extret de la Petita Història de Cubelles. La Fira es celebrarà els dies 30, 31 de març i 1 d’abril i aplegarà prop d’un centenar de parades, a l’entorn de nucli antic i també al passeig de la Marina de Cubelles, on s'ubicarà un campament medieval amb exposició i llocs gegants per la canalla.

 

Els visitants de la Fira Cubelles Medieval  podran descobrir els orígens de la nostra Vila, especialment el seu passat jueu. Cubelles té el privilegi de ser el municipi de Catalunya amb la constatació documental més antiga del país acreditatiu de l’existència d’una comunitat jueva. Concretament es tracta d’un document de l'any 973, on Iudà Vives, jueu de Cubelles, ven una vinya a un cristià, Onofred, i els testimonis de la venda són també jueus: Isaac, Simha i Barukh. Document redactat en llatí i hebreu.

 

Enguany hi ha un seguit de novetats:

  • Nou campament medieval de templers a la Plaça del Castell.
  • Nou campament medieval d'oficis a la Plaça de l'Església on es forjaran espases tal i com es feia a l'edat mitjana i s'encunyarà l'autentica moneda de Cubelles, rèpliques de diners del segle XIII.
  • Una exposició de màquines de torturaal pati de Ponent.
  • Ampliació i millora de la decoració. Enguany el campanar lluirà per l'ocasió i els visitants podran gaudir de quatre nous panells explicatius de la Història de Cubelles realitzats amb la col·laboració del Grup d'Estudis Cubellencs, Amics del Castell.
  • Espectacles de Falconeria a la Plaça del CSIDE i itinerant.
  • Visites guiades al Castell. Per primer cop durant els tres dies de fira, els visitants podran realitzar visites guiades al Castell de Cubelles (11.00 h. a 14.00 h.). Per reserves i més informació adreçar-se a l'Oficina Municipal de Turisme.

 

La Fira Cubelles Medieval estarà amenitzada pel grup Templers de Dosrius (campament de templers i exposició d'armes) que realitzaran recreacions de vida a l’època, desfilades de soldats, lluites i combats..., Arc Vall Llobera (campament de tir amb arc), el grup Humans No Límits  (cercaviles, espectacles de circ i foc), en Toni Ton (espectacles per la canalla), a l’Ós Pedrer (música medieval i animació itinerant) i el grup Cobla de la Mitja Lluna (música i animació itinerant). 

 

Aquesta edició tornarà a comptar amb el comerç local, així com amb la col·laboració de M21 Eventos. Fruit de la cooperació amb aquesta entitat s'ha editat un nou programa de Cubelles Medieval. Per la seva banda, fruit de la col·laboració amb l’Associació de Comerciants de la Marina de Cubelles, es reeditaran actuacions i un emplaçament al passeig de la Marina de Cubelles, davant del passatge del riu Ter.

 

Repetirà el Soc àrab a la Plaça de la Vila i jocs gegants i zona de restauració amb Pulperia Gallega a la Plaça del Centre Social i es consolida l’ampliació del traçat de la fira (s’incorpora el carrer Nou i el carrer del Mig), que comptarà amb unes torres espectaculars per donar la benviguda i amb demostracions d'oficismés paradesmés espectacles i activitats per la canalla, conferències i sense perdre l’arrelament amb la història.

 

Novament es compta amb la col·laboració del Grup d'Estudis Cubellencs Amics del Castell i es realitzaran de tres jornades els dies previs a la fira.

 

 

També per tercer any consecutiu es reediten les jornades gastronòmiques medievals. Enguany, a més a més, les jornades gastronòmiques compten amb un convidat molt especial, el prestigiós i reconegut gastrònom i especialista en cuina medieval Jaume Fàbrega que el dia 23 de març a les 19.00 h. realitzarà una conferència sobre la Cuina Medieval al restaurant Cal Tala.

 

Els restaurants de les III Jornades Gastronòmiques Medievals 2018

Del 12 de març a l'1 d'abril es podran degustar menús d'inspiració medieval als següents restaurants:

 

LA SALSETACarrer Major, 8

EL GOURMET DE LA LEÑACarrer Victor Balaguer, 16

EL PEIXET. Passeig Marítim, 18

TMC. THE MAR CRISTINAPasseig de la Mar Mediterrània, 2, local 9

LA LLAR D'EN KATXI. Passeig de la Marina, 27

CAL TALAPasseig de la Marina, 31-32

FERMIN'SPasseig de la Marina, 35 

 

  

 

CUBELLES MEDIEVAL 2018  Del 12 de març a l'1 d'abril.

 

Divendres 9 de març de 2018

A les 19.00 h. al restaurant Cal Tala presentació del llibre Simbología Sagrada a càrrec de l’escriptor i periodista Jesús Ávila Granados, amb la col·laboració del restaurant Cal Tala. 

 

Dijous 15 de març de 2018

A les 10.00 h. presentació dels actes de la VII Fira Cubelles Medieval i de les III Jornades gastronòmiques medievals al restaurant Cal Tala, a càrrec de l’Alcaldessa i el regidor de Turisme, comerç i fires i dels representants dels establiments de restauració participants. 

Divendres 16 de març de 2018

A les 12.00 h. al Castell signatura d'adhesió de l'Ajuntament de Cubelles a la Xarxa de Calls de Catalunya, a càrrec de l’alcaldessa i la Dra. Maria Josep Estanyol i Fuentes de la Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona.

Dissabte 17 de març de 2018

A les 19.00 h. al CSIDE jornada La prostitució a l’edat mitjana, a càrrec de l’historiador medievalista Roger Benito, amb la col·laboració del Grup d'Estudis Cubellencs Amics del Castell.

 

Divendres 23 de març de 2018

A les 19.00 h. al restaurant Cal Tala jornada La Cuina Medieval Catalana (segle XIV-XV), a càrrec de l’escriptor i gastrònom Jaume Fàbregas, amb la col·laboració del Restaurant Cal Tala i del Grup d'Estudis Cubellencs Amics del Castell.

 

 

FIRA CUBELLES MEDIEVAL. 

Divendres 30, dissabte 31 de març i diumenge 1 d’abril de 2018.

 

Trobareu l'horari detallat de totes les actuacions durant els tres dies de fira al Llibret Cubelles Medieval 2018.

 

 Lona Cubelles Medieval 2018 02


  • Mes de celebració: Març
Centra els elements al mapa

  • Cartell Fira Medieval 2018

Documentació adjunta

  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023