2017 Setmana Cultural

TEMES: Cultura

Banner Setmana cultural 2017

 

Programa d'actes

 

Durant tot el mes d’abril, al Centre Social, exposició fotogràfica Imatges d’arreu del món realitzada per Antoni Pineda i Gavaldà, del Grup d’Estudis Cubellenc Amics del Castell.

 

Divendres, 14 d’abril

A les 11.30h. al Centre Social, vermut literari amb Els crims del convent, de Salvador Balcells. Presentat per Agustí Argimon. Organitza: Cubelles Noir

 

Dissabte, 15 d’abril

A les 11.30h. al Centre Social, vermut literari amb L’imperi dels lleons, de Sebastià Bennassar. Presentat per Xavier Borell. Organitza: Cubelles Noir

 

Divendres, 19 d’abril

A les 18.00h., al Casal d’Avis, xerrada interactiva Tradicions culturals a la Unió Europea, a càrrec del Sr. Joaquim Millán, Secretari General del Consell Català del Moviment Europeu, i Marta Marfany, dinamitzadora cultural. Acte coorganitzat pel Consell Català del Moviment Europeu i l’Ajuntament de Cubelles

 

Dijous, 20 d’abril

A les 19.00 h., a la sala d’actes de la Parròquia, projecció del vídeo d’Isidre Rosell sobre la Setmana Cultural de fa 25 anys (1992). Organitza Grup d’Estudis Cubellencs Amics del Castell amb la col·laboració de l’Arxiu Municipal.

 

Divendres, 21 d’abril

A les 19.00 h., a la sala Sociocultural, lliurament de premis del 21è Concurs de Contes i Narració Breu Víctor Alari 2017. Obertura de l’acte a càrrec de Vanesa López que interpretarà el conte L’Straficalis. El Grup de Teatre del Casal de Cultura farà la lectura dels poemes premiats.

 

Dissabte, 22 d’abril:

Al pavelló PAV2 del Poliesportiu Municipal, en commemoració del Dia Internacional de la Dansa, activitats diverses:

  • 10.00h. Masterclass de zumba
  • 12.00h. taller i ballada de sardanes a càrrec de l’Anella Oberta, amb la col·laboració de la colla sardanista La Lira Vendrellenca.
  • 17.00h. Exhibició de balls i participació oberta per a tot el públic de bachata a càrrec de l’Associació de Balls de Saló Tempo de Ball
  • 18.00h. exhibició de funky, hip-hop, ballet, sevillanes i zumba a càrrec de l’escola Eva Film.

 

A les 19.00 h., a la Sala Sociocultural, presentació del llibre 20 anys de l’Agrupació de Balls Populars 1996-2016, de Joan Pujol, Gemma Sánchez, Anna Morcillo i Xavi Toscano.

 

Diumenge, 23 d’abril

Durant tot el dia, parades de llibres i roses a la pl. de la Font, c. Colom i pl. de Santa Maria.

 

A les 12.00h. a la pl. Santa Maria, Storytime, hora del conte, amb The King’s Servant, un conte on serem convidats al fantàstic castell d’un rei molt peculiar. Gràcies al criat del rei, l’amable (i estressat) Jenkins, podrem participar en un autèntic ball medieval.

 

A partir de les 17.30h. a la pl. de la Vila, ballada de sardanes amb la Cobla Maricel i la participació dels alumnes de les escoles de Cubelles que participen en el projecte Sardatic

 

De les 18.00h. a les 20.00h. a la pl. de la Font, lectures a càrrec del Grup de Teatre del Casal de Cultura.

 

Dilluns, 24 d’abril

A les 19.00 h., a la sala de reunions del Centre Social, xerrada a càrrec d’en Joan Vidal sobre la proclamació de la República a Cubelles i projecció d’un documental sobre la República i les fosses comunes. Acte coorganitzat pel Grup d’Estudis Cubellenc Amics del Castell, Garraf per la República i l’Ajuntament de Cubelles.

 

Dimarts, 25 d’abril

A les 17.00h. al Centre Violeta, xerrada sobre la poesia de quatre poetesses catalanes: Maria Àngels Anglada, Maria Mercè Marçal, Montserrat Abelló i Marta Pessarrodona.

 

Dimecres, 26 d’abril

A les 19.00 h., al Centre Social, xerrada-taller sobre les biblioteques de Can Travé i els llibres catalogats a la biblioteca petita, a càrrec de Pilar González Rufián. Organitza: Arxiu Municipal de Cubelles.

 

Dijous, 27 d’abril

A les 17.00 h., a la pl. del Castell, itinerari didàctic per a la visita pública del Castell de Cubelles. Visites a grups reduïts prèvia concertació horària mitjançant correu electrònic a charlierivel@cubelles.cat o trucant a l’oficina de turisme de Cubelles, al telèfon 938952500, de dimarts a divendres, de 10 a 14.00h.

 

A les 19.00h. al Pati de Ponent del Castell, presentació de la novel·la de Joan Montes El día que murió Fidel Castro, publicada per editorial Caligrama.

 

Divendres, 28 d’abril

A les 19.00 h., a la sala d’actes de la Parròquia, conferència a càrrec de Ramon Arnabat sobre la Vegueria del Penedès. Organitza: Institut d’Estudis Penedesencs amb la col·laboració del Grup d’Estudis Cubellenc Amics del Castell. 

 

Dissabte, 29 d’abril

De les 11.00h. a les 13.00h. Jornada de portes obertes a l’Exposició Permanent del Pallasso Charlie Rivel amb tallers infantils dedicats al circ i al castell.

 

A les 11.00h. al Pati de Ponent del Castell, estrena de l’obra de titelles Charlie Rivel i el Fantasma del Castell, a càrrec del Guinyol Didó. Al finalitzar l’actuació es farà la donació del titella Charlie Rivel a l’Exposició Permanent del Pallasso Charlie Rivel.

 

A partir de les 16.00 h., a la pl. del Mercat, exhibició dels alumnes de l’acadèmia de ball Fame.

 

A les 17.00 h., a la pl. del Castell, itinerari didàctic per a la visita pública del Castell de Cubelles. Visites a grups reduïts prèvia concertació horària mitjançant correu electrònic a charlierivel@cubelles.cat o trucant a l’oficina de turisme de Cubelles, al telèfon 938952500, de dimarts a divendres, de 10 a 14.00h.

 

A partir de les 21.00h. a la pl. del Centre Social, sopar popular i concert amb Muy Stone (Rock), Latin Planas (Latin, rock&roll, reggae, ska) i Dj DLJ. Organitza: El Cubell

 

Diumenge, 30 d’abril

A partir de les 8.00 h. i fins a les 13.30 h., 10è Concurs de pintura ràpida Anselm Cabús. Inscripció i segellat dels bastidors al Centre Social a partir de les 8.00 h. Bases del concurs.

 

A partir de les 10.00 h., al c. Major, 19a Trobada de Puntaires i de Patchwork amb la participació de puntaires d’arreu de Catalunya i de les entitats Labors de Cubelles i Puntaires Cubellenques, estands de productes artesans, llibres i trobada de col·leccionistes de plaques de cava.

 

De les 10.00 h. a les 14.00 h., a la pl. del Castell, jornada de portes obertes de l’Exposició Permanent del Pallasso Charlie Rivel amb activitats i tallers infantils dedicats a Charlie Rivel.

 

A les 12.00 h., davant de l’església, inici de la cercavila de balls blancs de l’Agrupació de Balls Populars pel pg. de Narcís Bardají, c. d’Àngel Guimerà, pl. de la Font, c. de Jacint Verdaguer, c. Nou, c. Colom, pl. De Santa Maria, c. d’Anselm Clavé i ballada final a la pl. de la Vila.

 

A les 14.00 h., a la pl. del Centre Social, dinar popular. Venda anticipada de tiquets al Centre Social. Organitza APBC

 

A partir de les 18.00 h., a l’església de Santa Maria, 13è Festival de Cant Coral Vila de Cubelles amb la participació del Cor Coral·lí (Barcelona), coral Els Cantaires de la Fossella (Cabestany, Catalunya Nord), coral La Capella de Música de l’Orferó Badaloní (Badalona), el Cor Espig@XXI i el Cor l’Espiga.

 

Vídeos

 


  • Mes de celebració: Abril
  • Missió principal: Fomentar la llengua i la cultura catalanes al voltant de Sant Jordi
Centra els elements al mapa

  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023